Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Mladi logaški likovniki so sodelovali na natečaju V objemu zvoka in slike

Vstop v novo šolsko leto je pospremila območna razstava mladih likovnikov občine Logatec sodelujočih na državnem natečaju za osnovnošolce »V objemu zvoka in slike 2021«, ki sta ga že nekaj let razpisujeta 3. program Radia Slovenija – ARS in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.
Na natečaju vsako leto sodelujejo tudi učenci logaških osnovnih šol, ki pod mentorstvom učiteljic ustvarjajo ob poslušanju ponujenih radijskih iger. Letos smo prejeli likovna dela dvajsetih avtorjev, ki smo jih s prvim šolskim dnem postavili na ogled v avli Osnovne šole 8 talcev. Območno razstavo je pripravila logaška izpostava JSKD v sodelovanju s profesorico likovne umetnosti na šoli, zaključila pa se je ob dnevu brez avtomobila, 22. septembra. Vsa prispela likovna dela bodo predstavljena tudi v spletni galeriji Radia Slovenija, na spletni strani ARS.

Sodelovali so:

OŠ Tabor Logatec

3. razred: Sanja Nagode, Mojca Voljč, mentorica: Marija Jereb Lukan

OŠ Rovte

4. razred: Zala Gorišek, Lavra Košir, Tinkara Lukan, mentorica: Ermina Šimenc

OŠ 8 talcev Logatec

6. razred: Katarina Pušlar, Klara Hozjan, Larisa Sylaj, Minela Abdić, Maja Rapotec

7. razred: Rebeka Hozjan, Izabel Roner, Julija Hribar, Elmas Zafirović

9. razred: Etjan Lazarević, Anamarija Škufca, Tinkara Cvetko, Maruša Mihevc, Živa Hrovatin, Tijana Sečkar, mentorica: Urška Župec Mele

Natečaj 3. programa Radia Slovenija – ARS in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti povezuje zvočni in likovni umetniški izraz. S ponujenimi radijskimi igrami želi spodbujati slušno občutljivost otrok, likovno interpretacijo slišanega, nagovoriti otroški notranji domišljijski svet ter z novo izkušnjo povezovanja avdio-vizualnega obogatiti in razširiti prostor otroške in najstniške ustvarjalnosti. Razpisane so bile upodobitve treh radijskih iger; za 1. triado Medvedek in punčka po predlogi Bine Štampe Žmavc, za 2. triado Deklica za ogledalom po predlogi Dima Zupana in za 3. triado Kot v filmu po predlogi Vinka Möderndorferja. Letos je bil natečaj z Osrednje Slovenije razširjen na vso državo. Vsa prispela likovna dela bodo objavljena v rastoči virtualni galeriji Radia Slovenija na spletni strani ARS.

 

Oglejte si tudi