Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Minister Vrtovec v Logatcu zagotovil obnovo železniške postaje in cestno povezavo iz Kalc na avtocesto

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, ki se je s sodelavci na obisku naše regije danes mudil tudi v Logatcu, je med drugim poudaril, da ima vlada posluh za ureditev infrastrukture, tudi na Logaškem. Dodal je, da ima ministrstvo na voljo 600 tisoč evrov za infrastrukturne investicije, gradnja nekaterih pa se še ne more začeti, ker jo blokirajo okoljevarstveniki. »To je hujši problem kot denar,« je dejal infrastrukturni minister. 

Po ministrovih besedah je investicijski tok zelo pomemben, ker ima velike multiplikativne učinke, vlada pa je, kot pravi, pri izvajanju učinkovita. Župan Menard je med nujnimi projekti izpostavil povezovalno cesto med obema industrijskima conama, prošnjo za pomoč je naslovil tudi na ministrstvo, saj računa, da bi to cesto zgradili v naslednjih petih letih. Želja, da bi od Ljubljane do Postojne zgradili še en avtocestni krat, zaenkrat še ni uresničljiva, so povedali predstavniki ministrstva, bo pa Dars v naslednjih treh letih zgradil tretji pas med Ljubljano in Vrhniko.  Ministrstvo po Vrtovčevih besedah uredilo tudi cesto v Lazah ter kolesarske poti na tem območju. 

Minister Vrtovec je v izjavi ob zaključku obiska v Logatcu dejal, da je potreb po sodobni infrastrukturi tudi na logaškem veliko in zagotovil, da bodo nekatere tudi uresničili. »Začeli bomo z določenimi postopki pri umeščanju v prostor in postopoma prišli tudi do samih realizacij.«  Zlasti obnova železniške postaje s parkirišči je po njegovih besedah tak projekt, ki ga lahko začnejo zelo hitro. »To bi bil velik doprinos, da bi se več ljudi odločilo za prevoz z vlakom, pritisk na avtocesto pa bi se tako zmanjšal.«

»K nekaterim projektom, ki jih je izpostavil župan, bomo pristopili zelo hitro, zlasti glede zemljišč ob avtocestni bazi, kjer bi ljudje lahko parkirali avtomobile in se v večjem številu v enem avtu peljali na delovno mesto v Ljubljano in bi se tako izboljšala pretočnost na AC,« je poudaril minister. 

Eno pomembnejših zagotovil današnjega obiska je bila ministrova obljuba, da bodo dali pobudo nove cestne navezave do avtoceste iz Kalc, ki bo razbremenila del Logatca, prebivalcem drugih občin, npr. Idrije, bo omogočila hitrejši vstop na avtocesto, pomembna pa bo tudi za varnost prebivalcev Logatca.

Močna delegacija infrastrukturnega ministrstva je v okviru terenskega obiska poleg Logatca obiskala še Cerknico in Loško dolino.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Oglejte si tudi