Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Vrata smo sicer zaprli, življenje teče dalje

V Domu starejših Logatec že vse od začetka februarja omejujemo obiske z upanjem in v želji, da naši stanovalci ostanejo čim bolj zdravi. Žal se sezona grip in prehladov še ne zaključuje, saj je v naše konce prišel novinec Covid-19, ki nam je življenja, predvsem pa rutino, postavil na glavo. Zato so vrata v naš dom, kot tudi druge domove po državi, zaprta. Zaposleni se bolj kot kdaj prej zavedamo, da smo odgovorni za naše stanovalce in njihovo dobro počutje. Ohranjanje zdrave pameti, humorja in veselja je ključno v dani situaciji. Trudimo se, da so stanovalci naprej fizično aktivni in se družijo med seboj seveda vse znotraj priporočil pristojnih služb. K sreči ima naš dom veliko balkonov in čudovit park, predvsem pa vreme nam gre te dni na roko. Za ohranjanje stika s svojci in prijatelji uporabljajo telefone in računalnike. V tem pogledu smo lahko še kako veseli, da živimo v eri »pametnih« tehnologij. Kuhinja je zaenkrat dobro založena in dobava hrane je redna zato je bojazen, da bi bili stanovalci lačni, odveč.   

Zaposleni smo tudi že sprejeli določene ukrepe, ki nas in stanovalce ščitijo pred morebitno okužbo. Zavedamo se, da je vnos virusa v dom lahko za marsikoga usoden, zato se že danes obnašamo, kot bi bili okuženi.

Da povzamemo nekaj ukrepov, ki so dostopni na spletni strani doma ds-logatec.si:

-          Obiski in srečanja s stanovalci so do nadaljnjega prepovedani (razen v izrednih razmerah).

-          Prepovedani so izhodi iz doma. Sprehodi po parku so dovoljeni, vendar brez druženja z obiskovalci!

-          Prinašanje kakršnih koli stvari v dom oz. puščanje v recepciji je prepovedano.

-          Svojci lahko dobite informacije o zdravstvenem stanju stanovalca vsak dan od 13.00 do 14.30 na številkah 040 366 467 za pritličje in 1. nadstropje ter 031 732 649 za 2. in 3. nadstropje. Ali pišete na: ambulanta@ds-logatec.si

-          Med stanovalci, še bolj kot do sedaj, spodbujamo k temeljiti higieni rohvala svojcem, ki nas podpirajo in nam zaupajo. k in upoštevanju priporočil pristojnih služb.
Hvala svojcem, ki nas v dani situaciji podpirajo in nam zaupajo.

Naši stanovalci nas potrebujejo, zato apeliramo na vse, ki lahko - OSTANITE DOMA!

 

Zaposleni Doma starejših Logatec

Oglejte si tudi