Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Prvi šolski dan kljub maskam poln veselja

Prvi šolski dan kljub maskam poln veselja 

 

Čeprav se skoraj do zadnjega ni natančno vedelo, ali bodo, zaradi ukrepov povezanih s pandemijo COVID-19,  vsi otroci prestopili prag osnovnih in srednjih šol, so 1. septembra prav vsi sedli za šolske klopi. 

 

Zagotovo so bila pričakovanja učencev, njihovih staršev in učiteljev na prvi šolski dan drugačna kot v preteklih letih. Medsebojna razdalja, nošenje mask v skupnih prostorih in pravilno umivanje ter razkuževanje rok predstavljajo trenutno realnost, tudi v šoli. Kljub nekaterim trenutnim omejitvam in spremenjenih vzorcih obnašanja ter vedenja, so logaške šole v prve razrede sprejele kar 195 otrok, in sicer:

  • OŠ 8 talcev Logatec: 88 prvošolcev,
  • OŠ Tabor Logatec: 53 prvošolcev,
  • OŠ Rovte: 22 prvošolcev,
  • POŠ Hotedršica: 16,
  • POŠ Rovtarske Žibrše: 9,
  • POŠ Vrh Svetih Treh Kraljev: 2
  • POŠ Laze: 5

 

Prvega septembra je prvošolce in njihove starše na matičnih šolah pozdravil tudi župan Občine Logatec Berto Menard. V svojem nagovoru je poudaril, kako pomembno je sodelovanje med učenci, starši in učitelji. Gre za poseben trikotnik v katerem mora biti ohranjeno ravnovesje in vzpostavljeno zaupanje. Letošnjim prvošolčkom je v spomin podaril knjigo o tem, kakšno mora bit vedenje v različnih družbenih situacija ter seveda zastavo Republike Slovenije, ki jih bo z vsakim izobešanjem spomnila na lastne korenine. Kot je zdaj že tradicija, pa bo logaški župan v prihodnjih dneh obiskal tudi otroke na podružničnih osnovnih šolah.

 

Kljub spremenjenim razmeram so prvošolci v naši občini doživeli lep prvi šolski dan in njihovo veselje ter številna različna pričakovanja niso mogle zasenčiti niti obrazne maske.  

 

Foto: Blanka Markovič Kocen in Metka Bogataj

 

Občina Logatec

Oglejte si tudi