Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Logaški odbojkarici v evropskem vrhu

V prostorih Občine Logatec je mladima odbojkaricama Asji Šen ter Iri Kadunc za nedavni uspeh na Evropskem prvenstvu v odbojki do 18 let, osvojili sta odlično 5. mesto, čestital župan Berto Menard. Za trdo delo se je zahvali tudi trenerju Saši Đuriću ter predsednici Odbojkarskega kluba Logatec Danijeli Jekić Borković.
 

Sezona 2020 beach volleyja (odbojke na mivki) se je za mladi Logatčanki Asjo Šen in Iro Kadunc, članici OK Logatec, končala zelo uspešno. V juniju in juliju sta nastopili na štirih turnirjih U 18 in U 20 in se v vseh uvrstili v finale. Dvakrat sta zmagali in dvakrat osvojili 2. mesto ter si s tem priigrali dve finali (U18 in U20) na Kongresnem Trgu v Ljubljani. Na turnirju v Ljubljani sta v kategoriji U18 postali državni prvakinji, v kategoriji U20 pa podprvakinji. Zaradi dobrih rezultatov sta postali reprezentantki Republike Slovenije v beach volleyju in tako nastopili na evropskem prvenstvu U18 v Izmirju v Turčiji, kjer sta osvojili odlično 5. mesto v Evropi in res je samo malo manjkalo do medalje, vsekakor pa je to najvišja slovenska ženska uvrstitev v beach voleyju na evropskih prvenstvih vseh časov. Prav tako sta dosegli 5. mesto na članskem državnem prvenstvu.


Asja in Ira sta hvaležni trenerjema Sašu Đuriću in Marku Stojanoviću ter selektorju Jasminu Ćuturiću za odlično delo, ki so ga skupaj opravili kot Ira&Asja beach volley team in team Slovenija.

 

Blanka Markovič Kocen

foto: arhiv Občine Logatec

Oglejte si tudi