Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Logaške mažorete odlične na evropskem pokalu in svetovnem prvenstvu

Po kvalifikacijah na državnih prvenstvih so se dekleta udeležila zunanjih tekmovanj – evropskega pokala in svetovnega prvenstva. Sara Pečkaj, Maruša Žnidaršič in Neca Kenda so na evropskem pokalu na Irskem dosegle odlične rezultate, Lucija Polančec pa se je udeležila svetovnega prvenstva na Floridi, od koder se je pred kratkim vrnila. Logaške mažorete s starši in trenerji je v upravnem centru danes sprejel tudi župan Berto Menard.
Po besedah Nives Varga, predsednice Twirling kluba logaških mažoret (TKLM), so to res velika tekmovanja, kjer so se dekleta srečala s svetovno elito, kar je izjemno bogata izkušnja.

Logaške mažorete, ki se kot del slovenske reprezentance v twirlingu na tekmovanja tega ranga uvrščajo že vrsto let, od januarja lahko trenirajo v Logatcu, saj je občina kupila športno dvorano v Zapolju, ki je optimalna za njihove treninge.

»Na teh velikih tekmovanjih se res počutiš neverjetno, da si lahko med najboljšimi in tako tekmo doživiš v živo,« je svoje vtise strnila Lucija Polančec.

»Na tekmovanjih šteje tako spretnost s palico kot tudi gibljivost, vživetost, koreografija … » je povedala Neca Kenda. »Ocenjujejo nas sodniki, ki imajo več različnih kriterijev, na podlagi katerih dajo ocene, po katerih se tekmovalci razvrščajo.«  V čem pa so najboljše twirlingašice najboljše? »Tako po spretnosti, da obvladajo palico, kot tudi telo, in vživetosti ter skladnosti vsega,« pojasnjuje Neca.

Predsednica TKLM se je na sprejemu županu iskreno zahvalila za posluh in podporo, predvsem pa za vztrajanje pri nakupu športne dvorane, ki je močno olajšala in izboljšala treninge njihovih članic, župan pa je dekleta obdaril s simboličnim darilom, knjigo o Logatcu in bonboniero.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Oglejte si tudi