Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

LITERARNA DELAVNICA "MOJE DELO JE KNJIGA LJUBEZNI"

V Galeriji hiša sonca v Logatcu, je pod naslovom MOJE DELO JE KNJIGA LJUBEZNI, v ponedeljek, 8. oktobra, potekala literarna delavnica za odrasle avtorje, ki jo je vodil Matej Krajnc, slovenski pesnik, pisatelj, prevajalec, glasbenik in publicist. Udeležilo se jo je šest avtorjev iz logaške in sosednjih občin, ki so se odzvali na razpis Logaške JSKD.
Razpis za 10. Besedna dotikanja smo ob stoti obletnici smrti Ivana Cankarja posvetili kratki prozi, ki jo je Cankar izmojstril in ji dokončno dodelil eno ključnih mest v slovenskem proznem prostoru. Avtorji, ki so lahko poslali svoje pesmi, kratko prozo in eseje so se ob letošnjem izidu Cankarjevih angažiranih spisov v prestižni zbirki Kondor, kjer je ponatisnjena tudi slavna angažirana povest Hlapec Jernej in njegova pravica, posvetili vprašanju: kako Cankarja beremo danes? Besedila so prispevali Ana Balantič, Vladimir Kržišnik in Jože Omerzu, člani logaškega literarnega društva Zeleni oblaki, Rozka Saje – Rozi in Milan Žniderič, udeleženca  Literarne šole JSKD na Vrhniki ter Roža M. Pečnik Kertl. Matej Krajnc, ki je pripravil predavanje o zgodovini in razvoju kratke zgodbe, je v pogovoru z avtorji obdelal njihove prispevke in predlagal izbor za javno branje. Prijetno je bil presenečen nad kvaliteto pisanja, kateri gotovo botruje redno in vztrajno delo kakor tudi izobraževanje. Prav posebej so ga navdihnile nekatere pesmi sodelujočih avtorjev. Pohvalil je njihovo delo in jih spodbudil k nadaljnjemu literarnemu ustvarjanju in objavljanju.

 

Literati se bodo javno predstavili 19. novembra v Knjižnici Logatec, v okviru slovenskega tedna splošnih knjižnic - Moja knjižnica praznuje, na ponedeljkov dan poimenovan Dobimo se v knjižnici.

TPŠ

Oglejte si tudi