Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

LAS s CILjem je v okviru operacije »E-nostavno na kolo« predstavil dobre prakse s področja kolesarstva na območju LAS-a

Minulo sredo, 12. 6. 2019, je v okviru operacije sodelovanja LAS »E-nostavno na kolo« na Cerkljanskem potekala predstavitev dobrih praks s področja kolesarstva. Ogleda sta se udeležila tudi predstavnika PD Rovte, saj bo območje LAS s CILjem prihodnje leto mogoče spoznavati tudi na električnih kolesih. Občina Logatec bo namreč v okviru operacije sodelovanja LAS s podporno infrastrukturo in opremo poskusila obogatiti turistično izkušnjo območja.

V okviru ogleda dobrih praks so v operaciji sodelujoče lokalne akcijske skupine in predstavniki sodelujočih občin ter zainteresiranih organizacij imeli možnost spoznati in preizkusiti e-gorska kolesa podjetja Proloco Trade d.o.o., se popeljati vse do vstopne točke v Bike & Fun Park Scott Cerkno, kjer so spoznali njegovo delovanje in si ogledali eno izmed poti za spust z gorskimi kolesi. Sledili sta še predstavitev avtomatiziranega sistema za izposojo koles MICikel podjetja Vizijasport d.o.o. ter pogovor o možnosti istovrstnega avtomatiziranega sistema izposoje e-gorskih koles v turistične namene.

 

Več informacij o operaciji »E-nostavno na kolo« je na voljo tukaj.

 

Operacija je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega skleda za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino sporočila je odgovoren upravičenec operacije ICRA d.o.o. Idrija.




Avtor fotografij: Gregor Kacin, LTO Laufar Cerkno

Oglejte si tudi