Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

V Švici ob 30-letnici naše države

Ob 30-letnici samostojnosti Republike Slovenije je Obrtniški mešani pevski zbor »Notranjska« v sodelovanju s Kulturnim mostom Švica – Slovenija 10. septembra v Oberdiessbachu pri Bernu pripravil celovečerni koncert in ga odpel navdušenim poslušalcem. Med njimi so bili Slovenci in Švicarji. Zbrane je pozdravila ministrica svetovalka slovenskega veleposlaništva v Švicarski konfederaciji ga. Tjaša Deleja Balja, ki je v nagovoru utemeljila pomen samostojnosti države, obenem pa poudarila moč slovenske pesmi, ki druži narode in tke prijateljstvo med njimi. Enajstim pesmim zbora je Kvartet Nagode dodal še dve, sopranistka Petra ob spremljavi harmonikarja Janeza pa tudi dve. Laura Podgornik je prebrala tri pesmi Toneta Kuntnerja, program je povezala Magda Kržišnik. Jože Leskovec je poskrbel za jubilejne, promocijske spominke. Po koncertu so se nastopajoči zadržali v prijetnem pogovoru z domačini in z njimi nazdravili obletnici in srečanju na čast. Slišati je bilo željo po ponovnem srečanju. Morda pa? 

 

Pred koncertom je zbor z nekaj pesmimi pozdravil udeležence medgeneracijskega srečanja, ki se je odvijalo v parku ob zgradbi, v kateri je bil kasneje koncert.

 

Zbor si je na poti po Švici vzel nekaj časa za ogled švicarskega glavnega mesta, se povzpel na bližnji Niederhorn, si ogledal tovarno čokolade Cailler, sirarno Emental, piškotarno Kambly… Švicarji znajo pokazati svoje posebnosti in naravne danosti!

 

Zbor se zahvaljuje predsedniku Kulturnega mosta, Janezu Čuku, za pripravo vsega potrebnega za gostovanje in za vodenje ogledov, pa tudi Občini Logatec in OOZ Logatec, Vrhnika in Postojna za sofinanciranje delovanja zbora.

 

Oglejte si tudi