Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Osnovna odmišljanja KUD Pa-leta v Stekleni galeriji

Logatec četrtek 6.februarja 2020. Društvo likovnikov Logatec je skoraj na predvečer kulturnega praznika v Stekleni galerij Logatec odprlo razstavo gostujočega društva KUD Pa-leta iz Cerknice. Razstava ima naslov OSNOVNA ODMIŠLJANJA in predstavlja pot od realističnega slikanja s prehodi v popolno abstrakcijo. Posamezni motivi narave ali tihožitja se predstavljajo v obliki živobarvnih barvnih nanosov vehementnih potez, ki te skoraj začarajo.

Tako se nam na razstavi predstavljajo Marija Braniselj, Sonja Butina, Janez Dragolič, Valerija Gačnik, Anita Krajc, Marta Kvaternik, Silvana Lautar, Marija Rebernik, Igor Vidrih in Mladen Žnidaršič. Delovanje Pa-lete je podrobnejše predstavil Janez Dragolič, likovna dela pa njihov mentor akademski slikar Veljko Toman. 

Kulturni program je bil tokrat res nekaj posebnega. Na kitari se nam je predstavil kitarist Vedran Bekrič iz Vrhnike, ki nam je prepričljivo pričaral ritme tanga - milonge, Saudate in Rainbiw iz filma ( deklica iz Oza). Anda Ovsec pa nam je z njeno nezamenljivo gestikularnostjo interpretirala pesem IGLA in KRIZANTEMA NA KLAVIRJU od avtorice Svetlane Makarovič. Lahko mirno zapišemo, da je bil ta kulturni dogodek pravi presežek doživljanja lepega in poživljajoče energije . 

Kot je v navadi je celotno prireditev v svojem znanem šarmu in sproščenosti povezoval predsednik društva Janez Ovsec, ki se je ob koncu vsem najtopleje zahvalil, in jim čestital ob bližajočem kulturnem prazniku. Druženje je bilo pospremljeno s slaščicami, ki so jih pripravile gostujoče slikarke. 

Vabljeni na ogled vse do konca meseca februarja.

Zapisal: Janez Ovsec

Foto: Primož Sark, Igor Vidrih in Janez Ovsec

Oglejte si tudi