Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Festival migrantskega filma tudi v Logatcu

Prvi večer v okviru Festivala migrantskega filma je obiskovalce v logaškem medgeneracijskem centru preplavil s težkimi zgodbami ljudi, ki so ostali brez svojih domov, družin, dostojanstva, tudi jezika. Filmi so pustili močno sled, podri marsikateri predsodek, zato organizatorji vabijo, da ne zamudite tudi četrtkove projekcije 5 kratkih filmov. Z ogledom bodo pričeli ob 18. uri, temu pa bo sledil pogovor in medkulturna pogostitev.
lSovenska filantropija ob svetovnem dnevu beguncev jubilejno desetič organizira FESTIVAL MIGRANTSKEGA FILMA (FMF). V  Ljubljano in 11 drugih mest po Sloveniji ponovno prihajajo projekcije in spremljevalni dogodki, ki osvetljujejo različne obraze migracij, azila ter življenja beguncev

V Logatcu so projekcije potekale v torek, 18.junija, nadajujejo v četrtek, 20. junija, ob 18. uri v medgeneracijskem centru Hiša Sadeži družbe Logatec (Tržaška cesta 148).

 

V treh sklopih – Zapiranje mej, Portreti in Begunstvo LGBTIQA+ oseb – bo festival gledalcem ponudil 18 filmov iz 16 držav. Na festivalu bodo gostovali trije filmski ustvarjalci in gostje spremljevalnih dogodkov. Tudi tokrat bodo v ospredju aktualne zgodbe, povezane z razlogi za odhod, z evropsko azilno politiko in zapiranjem mej bogatih držav. S filmskimi zgodbami in prispevki gostov pozivamo k razmisleku o aktualni migracijski politiki in ponujamo drugačen pogled na ljudi, ki ostajajo za mejnimi ograjami, v nehumanih razmerah ali umirajo v valovih.

»Tudi letošnji Festival migrantskega filma vabi k razmisleku, zakaj se nekdo odloči in zapusti domači kraj v upanju na boljše življenje. Zakaj ne živimo vsi enakega udobja? Ali je res kraj rojstva lahko povod za srečno ali nesrečno življenje? Ali gre za slo po življenju ali za beg pred njim? Je drugačnost drugačnost ali je le odsev nas samih, naš drugi jaz?« - Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije

Udeležba na dogodkih je brezplačna.

Oglejte si tudi