Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

En lep večer

V DU Rovte smo že drugo leto zapored organizirali in izpeljali kulturno prireditev En lep večer. Na prireditvi so nastopili: Mešani pevski zbor DU Vrhnika, Rovtarska dekleta-ženski pevski zbor DU Rovte, folklorna skupina Grof Blagaj iz Polhovega Gradca, ansambel Toni s prijatelji in humorista Gustl in Mirko. Prireditev je finančno podprla Občina Logatec (Županova sredstva) in KS Rovte.
Za letošnjo prireditev En lep večer smo se v Društvu upokojencev odločili zaradi lepega odziva na lanskoletno prireditev. V Domu krajanov v Rovtah  je luč sveta ugledala 18. 11. 2017. Ugledala ga je tudi s pomočjo župana občine Logatec g. Berta Menarda v obliki finančnih sredstev (Županova sredstva), ter KS Rovte in njenega predsednika g. Viktorja Trčka.

Po pozdravnem nagovoru predsednika društva g. Antona Snoja, so na oder prve stopile pevke ženskega pevskega zbora DU Rovte, ki od letošnjega marca slišijo na ime Rovtarska dekleta. Najprej so zapele tri pesmi: Predica  Gustava Ipavca,narodno Roža na vrtu  v priredbi Viktorja Mihelčiča ter koroško narodno v priredbi Jožeta Leskovarja Čej so tiste stezice. V drugem delu svojega nastopa pa so se predstavile še s tremi pesmimi: ljudsko Vse tičice lepo pojo, ljudsko v priredbi Jurija Gregorca Ena ptička priletela ter ljudsko Sinoči je pela.

Prava paša za oči pa je bil nastop folklorne skupine Grof Blagaj iz Polhovega Gradca. Skupina, od leta 2001 jo vodi ga. Anita Kobe, se nam je predstavila s tremi točkami: Polhograjske noše, Gorenjski plesi in  Plesi iz okolice Polhovega Gradca.

Z  bližnje Vrhnike se nam je predstavil mešani pevski zbor društva upokojencev Vrhnika. Nocoj je zbor namesto g. Jožeta Jesenovca vodila ga. Katja Hvalica. V prvem delu so nam ob spremljavi harmonike g. Toneta Kogovška zapeli dve ljudski Hladna jesen  in Oj lepo je res na deželi ter ljudsko iz Dobrega polja  Preljuba družba. V drugem delu pa so zapeli še ljudsko Od kod si potnik ti doma ter Vrhnika – besedilo in glasba je delo Ivana Malavašiča in Tam sem jaz doma, ki jo je na besedilo  Gregorja Strniše uglasbil Boris Kovačič.

Gustl in Mirko, v resnici gre za naša upokojenca Viktorja in Milana, jih imata res veliko za ušesi. Nekaj tega sta predstavila tudi nam. S svojim humorjem, ki ga imata v izobilju, sta prijetno popestrila nocojšnji En lep večer.


Iz majhne vasice Samotorica je k nam v goste prišel narodno zabavni ansambel Toni s prijatelji. Ansambel deluje dobro leto. Za nocojšnji nastop sta se jim pridružila upokojenca: Viktor s trobento in Janez s klarinetom. Slišali smo Avsenikove  Otoček sredi jezera, Ostal sem sam in Na Roblek ter Slakovi Kadar srečam te in V dolini tihi.

In ravno ob Slakovi  V dolini tihi, so se vsi nastopajoči ponovno zbrali na odru in skupaj z občinstvom pesem tudi do konca odpeli.

Celotno prireditev je s svojim žametnim glasom povezovala ga. Franja Tušar.

Vsem nastopajočim še enkrat prisrčna hvala za njihove nastope. Naredili ste resnično En lep večer.
(tekst in foto: Tone)

Oglejte si tudi