Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

52. tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov TEMSIG

Letošnje tekmovanje TEMSIG bo med drugim potekalo tudi na Glasbeni šoli Logatec. Na tekmovanju bodo sodelovali in bili prisotni le prijavljeni učenci iz cele Slovenije v disciplini ROG (kategorije 1.a, 1.b in 1.c) in TROBENTA (2.a, 2.b in 3.a).
Letošnje tekmovanje TEMSIG bo med drugim potekalo tudi na Glasbeni šoli Logatec. Gostili bomo prijavljene učence iz cele Slovenije v disciplini ROG (kategorije 1.a, 1.b in 1.c) in TROBENTA (2.a, 2.b in 3.a).
Vse skupaj se bo začelo v soboto, 4. marca 2023 zjutraj, ko bodo s tekmovanjem začeli učenci, ki bodo nastopali v 1. etapi, v disciplini TROBENTA, kategorija 2.a. V njen bo nastopilo 12 otrok. Takoj za njimi bosta ob 11. uri nastopila 2 učenca iz kategorije 3. a. Malo pred opoldnevom pa bo dan zaključilo 14 otrok iz kategorije 2.b.
 
V nedeljo, 5. marca 2023, se bodo po istem vrstnem redu zvrstili najboljši učenci, ki bodo tekmovanje nadaljevali v 2. etapi.
 
Ocenjevali jih bodo 3 žirantje iz različnih držav: Slovenije, Hrvaške in Madžarske. 
 
********************
 
Ponedeljek, 6. marec 2023 pa bo namenjen najmlajšim hornistom iz cele Slovenije. Že takoj ob 9. uri bo nastopilo 10 učencev iz kategorije 1.a, nadaljevali bodo tekmovalci iz kategorije 1.b, kjer jih bo nastopilo 8, dan pa bo zaključilo 9 otrok iz kategorije 1.c.
 
Njihovo pripravljenost na tekmovanje bojo ocenjevali 3 žirantje in en nasomestni član žirije. Vsi prihajajo iz Slovenije.
 
Vse tekmovalcem želimo veliko sreče, žirantom pa prijetne dneve na naši šoli!

Oglejte si tudi