Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Skupaj pokažimo, da imamo dovolj!

"Odločevalci nam vztrajno zatrjujejo, da se starejšim v aktualni krizi namenja posebna pozornost ter da je dostojno in kakovostno življenje v starosti njihova prednostna naloga, a so konkretni in učinkoviti ukrepi na tem področju redki. Domovi za starejše smo epidemijo pričakali povsem zasedeni in kadrovsko podhranjeni, pri skrbi za preprečevanje in zajezitev širjenja virusa Sars-CoV-2 pa ostali prepuščeni sami sebi. 

Zaposlene v domovih za starejše in zavodih za odrasle s posebnimi potrebami zato vabimo, da 24. aprila 2020, ob 13.30, izrazite nestrinjanje s stanjem tako, da ob 13.30 za 15 minut zapustite prostore doma

S tem odločevalcem mirno, a jasno in odločno povejmo, da imamo dovolj njihove samovolje, neustreznih, nestrokovnih in nedoslednih navodil ter sistemske diskriminacije naših stanovalcev."  To je le del poziva, ki ga je Skupnost socialnih zavodov Slovenije skupaj z zahtevami za vlado naslovila na vse domove. 
Temu pozivu se bomo odzvali tudi zaposleni Doma starejših Logatec saj nam ni vseeno kako se dela z nami in našimi stanovalci. 

Zaposleni DSL.

Oglejte si tudi