Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Gremo peš Logatec!

 

Verjetno se na kratke razdalje po kraju ponavadi odpravite peš saj veste, da vas hoja najhitreje pripelje do želenega cilja in zdravja. Če pa ste med tistimi, ki raje sedete v avto, pa je čas, da o tem razmislite.

In prav v Tednu mobilnosti, ki poteka od 16. do 22. septembra, se bomo posvečali hoji. 5 minutna hoja je razdalja, ki nam je še sprejemljiva, da ne pomislimo na prevoz in to nepisano pravilo se pogosto uporablja tudi pri načrtovanju javnega prevoza.

V tednu mobilnosti so društva, posamezniki in Občina Logatec pripravili številne aktivnosti, delavnice in srečanja, ki bodo vam, vaši družini in bližnjim zagotovo pomagale pri ohranjanju vašega zdravja in skrbi za bolj zdravo ter varno okolje.

Na dan BREZ AVTOMOBILA, 20. september - med 9. in 12. ter 16. in 19. uro, pa vabljeni da skupaj z nami zasedete Cankarjevo ulico, si pogledate otroško gledališko predstavo, preverite, kako zdrave so vaše noge, se poučite o prometni varnosti, pobožate male reševalne tačke ter se osvežite s prav posebnim GREMO PEŠ SOKOM (na stojnici Občine Logatec).

Za tiste malo starejše pa bomo predstavili tudi PROSTOFERJA (električni avto) - nov način prevoza za tiste, ki sami ne zmorejo voziti, ne morejo uporabiti javnega prevoza oz. jim finančna sredstva ne dopuščajo uporabe le-tega ter nimajo domačih, ki bi jim prevoz lahko nudili.

In ne pozabite, noben avto nima tako lepih nog, kot jih imaš ti!

Oglejte si tudi