Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Program usposabljanj na področju upravljanja stavb kulturne dediščine

Na območju Občine Logatec je registriranih kar 215 enot kulturne dediščine, od katerih jih je precej s področja stavbne dediščine. Ker je lastnikov slednjih veliko, vas preko spletne seznanjamo z možnostjo usposabljanj na področju upravljanja stavb kulturne dediščine, ki ga izvaja Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije.







Besedilo povabila: 

Spoštovani,
morda ste (si) že kdaj zastavili eno od naslednjih vprašanj:
1. Kako ustrezno prenoviti in revitalizirati opuščene stavbe kulturne dediščine? 
2. Kako zasnovati program, da bo preteklost zaživela v simbiozi z aktualnimi vsebinami kulturnega in kreativnega sektorja?
3. Kako pridobiti sredstva za prenovo in program ter na kakšen način pritegniti občinstvo? 
Če želite odgovor na katerega koli od teh vprašanj in ste kulturni producent, (sedanji ali bodoči) upravljavec stavbe kulturne dediščine ali pa zaposleni v javni upravi in delujete na področju kulture in/ali turizma, se nam pridružite na seriji brezplačnih usposabljanj, ki bodo junija 2018 potekala v Ljubljani v okviru projekta Forget Heritage (program Interreg Srednja Evropa). Organizatorja usposabljanj sta Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) in Inštitut za ekonomska raziskovanja (IER), partnerja projekta, v sodelovanju z Zavodom Culturemaker in Mednarodnim grafičnim likovnim centrom (MGLC).

Z usposabljanji bomo zajeli glavne vidike razvoja in upravljanja stavb kulturne dediščine. Obiskali bomo primera dobre prakse kulturne revitalizacije in na praktičnih delavnicah spoznali, kako se lotiti projekta prenove in revitalizacije kulturne dediščine. Sledil bo niz praktičnih usposabljanj s področij oblikovalskega mišljenja, oblikovanja poslovnih modelov, pridobivanja sredstev, upravljanja skupnosti ter razvoja občinstev in kulturnega turizma. Pri vseh usposabljanjih, ki bodo povprečno trajala po štiri ure, boste udeleženci s pomočjo kritične analize dobrih in slabih praks osvojili metodo, ki vam bo kasneje pomagala pri vsebinskih, upravljavskih in finančnih vidikih projekta ter njihovem smiselnem povezovanju. Skozi praktične naloge boste preizkusili metode in orodja, ki vam bodo olajšali tako vsakdanje delo kot tudi dolgoročno planiranje. Svoje ideje in rešitve boste sproti preizkušali z mentorji ter izboljševali prototipe svojih projektov. Na ta način bodo lahko mentorji obenem zadostili tako potrebam začetnikov kot tudi izkušenejših udeležencev.

Usposabljanja bodo potekala na dveh lokacijah (več v priloženem programu usposabljanj ali na spletu):
1. Mestna hiša Ljubljana, Rdeča dvorana (1. nadstropje), Mestni trg 1, Ljubljana
2. Ustvarjalni center Švicarija, Zvezdniški atelje (pritličje), Pod turnom 4, Ljubljana

Več informacij: http://www.rralur.si/sites/default/files/rralur/Forget%20Heritage_Program%20usposabljanj_junij%202018_0.pdf

Udeležba je možna samo ob vnaprejšnji registraciji. Zaradi omejenega števila mest bodo imeli prednost udeleženci, ki se že ukvarjajo s konkretnim projektom ali to načrtujejo. Prijave sprejemamo prek spletnega obrazca do 31. maja 2018 oziroma do zapolnitve mest. Dobrodošli.

Vabljeni, da vabilo pošljete tudi svojim sodelavcem in vsem, za katere menite, da bi jih katero od usposabljanj zanimalo.

Lep pozdrav,

Nataša Mršol

vodja projektov I
Project Manager I

M + 386 51 696 205

T+ 386 1 306 19 23
F+ 386 1 306 19 03

Enatasa.mrsol@ljubljana.si
www.rralur.si; www.rcke.si


* * * * *
Več informacij o projektu:
http://www.rralur.si/sl/projekti/forget-heritagein 
http://www.interreg-central.eu/Content.Node/Forget-heritage.html#SUMMARY 
Lepo vabljeni tudi na 
https://www.facebook.com/forgetheritage2016/
in
https://twitter.com/forgetheritage.

Oglejte si tudi