Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Najboljši med pridelali Markelj, Tršar in Marinč

Konec oktobra so v okviru Čebelarskega društva Logatec organizirali društveno ocenjevanje medu.
V petek, 4. 11., smo razglasili rezultate ocenjevanja medu v Čebelarskem društvu Logatec. Kot je povedal predsednik društva Janez Nagode, je to ocenjevanje po daljšem premoru sledilo tistemu, ki smo ga skupaj z občino organizirali leta 2019. »Takrat je bila številčna udeležba, a umanjkal je zadnji dogodek. To je, da se tudi razglasi najboljše pridelovalce. Ker je potem sledilo dve leti koronskih omejitev, nismo mogli vmes organizirati ocenjevanja,« je povedal Nagode. 

Ocenjenih je bilo 37 vzorcev medu, od tega največ  gozdnega. Prejemniki zlatih priznanj za med so bili Marjan Markelj, Anton Tršar in Jože Marinč.

Največ  priznanj je bilo srebrnih, nekaj manj pa bronastih. »Letošnji letnik je zelo dober, saj so si vsi vzorci na ocenjevanju prislužili priznanje. Posebna čestitka pa najboljšim trem, saj je letos kakovostnih sortnih medov zelo veliko, prav vrhunskih, kot so jih pridelali omenjeni trije, pa letos ni ravno v obilju, « je povedala predsednica ocenjevalne komisije mag. Malči Božnar.

In ker je sedaj pravi čas, le brž po med k enemu od logaških čebelarjev.   

(Marjan Papež)        

Oglejte si tudi