Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

LAS s CILjem razpisuje sredstva iz programa CLLD za razvojne projekte na območju občin Cerkno, Idrija in Logatec

LAS (lokalna akcijska skupina) je lokalno partnerstvo, v katerega so vključeni člani iz javnega, ekonomskega in civilnega sektorja. LAS v skladu s pripravljeno strategijo izvaja lastne projekte, projekte sodelovanja prijavlja na razpise Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter razpisuje sredstva za izvajanje projektov na območju občin Cerkno, Idrija in Logatec. Namen izvajanja strategije je razvoj lokalnega območja, zato so podprti razvojni projekti, ki jih pripravijo različni lokalni partnerji.

V ta namen sta na spletni strani http://las-sciljem.si/javni-pozivi-in-razpisi/ od 31. 8. 2018 do 2. 11. 2018 objavljena dva javna poziva za sofinanciranje projektov na območju občin Cerkno, Idrija in Logatec. Na razpolago je 650.631,00 EUR za projekte, sofinancirane iz kmetijskega sklada (EKSRP), in 118.678,00 EUR za projekte, sofinancirane iz regionalnega sklada (ESRR). Vse zainteresirane vabimo, da razpisno dokumentacijo poiščejo na spletni strani LAS s CILjem, za dodatne informacije pa pokličejo LAS s CILjem na tel. št.: 05 37 43 914.

 Za vse potencialne prijavitelje bo z namenom ustrezne priprave projektov organizirana brezplačna delavnica, ki bo izvedena v sredo, 12. septembra, ob 16.00 uri, v sejni sobi Občine Logatec. Prijave na delavnico zbira LAS s CILjem in sicer preko e-pošte: info@las-sciljem.si ali po tel.: 05 37 43 914. Prijaviteljem so na voljo tudi brezplačna individualna svetovanja, na katera pridete po predhodnem dogovoru.

Trenutno se izvajajo projekti iz javnega poziva LAS, ki je bil objavljen v letu 2016, in sicer iz ESRR sklada trije projekti: Startap! Idrija – Cerkno, Aktivirajmo se! in Povezovanje urbanih naselij občine Logatec, iz EKSRP sklada pa dva projekta: Franja nas povezuje in G(r)ozd za prihodnost.

Poleg omenjenih projektov LAS izvaja tudi skupne projekte LAS. Vsako leto LAS pripravi in izvede projekta Formica na temo podjetništva ter Dobimo se na tržnici na temo neposredne prodaje. Iz ESRR sklada se izvaja še projekt sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev, iz EKSRP sklada pa štirje projekti sodelovanja: Med-o-Vita, Odprta vrata kmetij, Novi izzivi slovenske drobnice in Digitalne rešitve ZA izzive podeželja. Več o projektih in delu LAS lahko preberete na spletni strani LAS s CILjem.

Na LAS se lahko obrnete tudi, če vas zanima sodelovanje pri pripravi in izvajanju strategije po pristopu od spodaj navzgor ter sodelovanje v organih LAS. Sodelovanje med člani LAS je letos spodbudila ekskurzija v Zasavje, kjer so si udeleženci kot primere dobrih praks ogledali Steklarno Hrastnik, ki v okviru projekta CLLD izvaja vodene turistične oglede, Virtualni muzej rudarstva 4. dritl, ki v projektu CLLD nadgrajuje svoje vsebine, in predstavitev dveh projektov Krajevne skupnosti Tirna, ki je projekte izvajala že v prejšnjem programskem obdobju.

Če vas zanima priprava projektov ali sodelovanje v LAS s Ciljem, nas  pokličite na tel.: 05 37 43 914, pišite po e-pošti: info@las-sciljem.si ali nas obiščite na naslovu Mestni trg 1, Idrija, v 3. nadstropju.

 

Pripravila:

Darja Lahajnar, koordinatorka LAS s CILjem

Oglejte si tudi