Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

LAS s CILjem razpisuje sredstva iz programa CLLD za razvojne projekte na območju občin Cerkno, Idrija in Logatec

LAS (lokalna akcijska skupina) je lokalno partnerstvo, v katerega so vključeni člani iz javnega, ekonomskega in civilnega sektorja. LAS v skladu s pripravljeno strategijo izvaja lastne projekte, projekte sodelovanja prijavlja na razpise Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter razpisuje sredstva za izvajanje projektov na območju občin Cerkno, Idrija in Logatec. Namen izvajanja strategije je razvoj lokalnega območja, zato so podprti razvojni projekti, ki jih pripravijo različni lokalni partnerji.

V ta namen sta na spletni strani http://las-sciljem.si/javni-pozivi-in-razpisi/ od 31. 8. 2018 do 2. 11. 2018 objavljena dva javna poziva za sofinanciranje projektov na območju občin Cerkno, Idrija in Logatec. Na razpolago je 650.631,00 EUR za projekte, sofinancirane iz kmetijskega sklada (EKSRP), in 118.678,00 EUR za projekte, sofinancirane iz regionalnega sklada (ESRR). Vse zainteresirane vabimo, da razpisno dokumentacijo poiščejo na spletni strani LAS s CILjem, za dodatne informacije pa pokličejo LAS s CILjem na tel. št.: 05 37 43 914.

 Za vse potencialne prijavitelje bodo z namenom ustrezne priprave projektov organizirane brezplačne delavnice, ki bo izvedene:

  • v sredo, 5. septembra, ob 15.00 uri, v sejni sobi Občine Cerkno, Bevkova 9, Cerkno
  • v četrtek, 6. septembra, ob 16.00 uri, v učilnici ICRUM, Mestni trg 2, Idrija
  • v sredo, 12. septembra, ob 16.00 uri, v sejni sobi Občine Logatec, Tržaška cesta 50, Logatec
  • v ponedeljek, 8. oktobra, ob 16.00 uri, v učilnici ICRUM, Mestni trg 2, Idrija

Prijave na delavnice zbira LAS s CILjem in sicer preko e-pošte: info@las-sciljem.si ali po tel.: 05 37 43 914. Prijaviteljem so na voljo tudi brezplačna individualna svetovanja, na katera pridete po predhodnem dogovoru.

 

Za LAS s CILjem,

Darja Lahajnar, koordinatorka

Oglejte si tudi