Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

KRAS.RE.VITA že v realizaciji

Projektni partnerji Javni zavod Park Notranjski regijski park, Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, Društvo za opazovanje in proučevanje ptic, Zavod Znanje Postojna, Občina Postojna in Občina Logatec smo dobro leto dni intenzivno pripravljali projekt KRAS.RE.VITA, s katerim smo kandidirali na državna in evropska sredstva. 

Glavni namen projekta je izboljšanja stanja naravovarstveni najpomembnejših delov travišč in barjanskih površin na Cerkniškem jezeru in Planinskem polju - KRAS.RE.VITA. 
13. oktobra 2017 je Služba vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko sprejela odločitev o podpori operacije. Sklep o sofinanciranju slednje pa je Ministrstvo za okolje in prostor izdalo 9. 11. 2017. 

Operacija se izvaja v okviru operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi 6 »Boljše stanje okolja in biotske raznovrstnosti«, prednostne naložbe 6.2 »Varovanje in obnavljanje biotske raznovrstnosti in tal ter spodbujanje ekosistemskih storitev, vključno z omrežjem Natura 2000 in zelenimi infrastrukturami«, specifični cilj »Izboljšanje stanja evropsko pomembnih vrst in habitatnih tipov, prednostno tistih s slabim stanjem ohranjenosti in endemičnih vrst«. 

Občina Logatec v projektu izvaja več aktivnosti. Za namen usmerjevanja obiskovalcev Planinskega polja ven iz njegovih občutljivih habitatnih sistemom na obstoječe poti, bo Občina Logatec v sodelovanju z Občino Postojna vzpostavila interpretacijske pešpoti po že obstoječih poteh. Obe Občini bosta uredili tudi razgledišča in parkirišča. Kaj vse bo projekt prinesel domačinom in obiskovalcem, si lahko ogledate na čisto svežem spletišču http://www.kras.notranjski-park.si/ .


Renata Gutnik
Višji svetovalec II, Občina Logatec 

 

(Fotografija: Renata Gutnik, razgled z Jakovice na Planinsko polje in Planinsko goro)

Oglejte si tudi