Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Do novih šolskih prostorov na OŠ 8 talcev Logatec v letošnjem letu

 

 

Občina Logatec je dne 20. 5. 2020 s podjetjem LESNINA MG OPREMA, podjetje za inženiring, d. d., Ljubljana, podpisala Gradbeno pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije in GOI del za izvedbo prizidka OŠ 8 talcev Logatec (SKLOP 1) ter Pogodbo za dobavo in montažo opreme kuhinje v OŠ 8 talcev Logatec (SKLOP 2).

 

Zaradi hude prostorske stiske na OŠ 8 talcev Logatec sta že kar nekaj let Občina Logatec in omenjena osnovna šola iskali različne rešitve nadgradnje obstoječe šole. Po več različnih predlogih širitve šole je bil, na podlagi skupnih dogovorov in usklajevanj, izdelan projekt prizidave, nadzidave in rekonstrukcije OŠ 8 talcev Logatec. Načrte za širitev šole je izdelalo projektantsko podjetje Esplanada d.o.o. iz Šentruperta, na podlagi projekta pa je bilo tudi že pridobljeno gradbeno dovoljenje. 

 

S podpisom pogodbe Občine Logatec z izbrani izvajalcem bo OŠ 8 talcev Logatec, po zaključku gradnje, pridobila nov vetrolov z dvigalom, tri učilnice, sedem kabinetov, garderobo in sanitarije za učitelje, sanitarije za  učence, večjo zbornico in večjo kuhinjo, prenovljeno jedilnico ter dve manjši prenovljeni garderobi pri telovadnici. Večja gradbena dela se bodo izvajala v poletnih mesecih.

 

 

Občinska uprava Občine Logatec

Foto: Občinska uprava Občine Logatec

Oglejte si tudi