Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
10°C
0°C
JUTRI
11°C
0°C
2442

Deseti Zlati kamen gre v Novo Gorico – občini Logatec podeljena  PLAKETA Zlati kamen 2021 za razvojni prodor 2021 v regiji osrednja in jugovzhodna Slovenija


Konferenca Zlati kamen je strokovno srečanje na področju lokalne samouprave v Sloveniji in je namenjen tistim, ki vodijo in upravljajo občine in delujejo v javni upravi, javnih in zasebnih podjetjih, ki sodelujejo in spremljajo razvoj občin. Rdeča nit letošnjega desetega jubilejnega izbora je bila soustvarjanje, zmožnost občin za sodelovanje.


V finalni izbor za razvojno najbolj prodorno občino leta so se uvrstile:
- Nova Gorica in Tržič iz zahodne Slovenije,
- Grosuplje in Logatec iz osrednje ter jugovzhodne Slovenije,
- Luče in Ravne na Koroškem iz območja od Koroške do Posavja ter
- Benedikt in Sveta Ana iz vzhodne Slovenije.


Včeraj, 12. februarja 2021, so bile na osrednjem dogodku, ki je vrhunec večmesečnega raziskovalnega dela o razvojnem napredku slovenskih občin v sklopu raziskovalnega projekta in izbora Zlati kamen, razglašene regionalne nagrajenke: Grosuplje, Luče in Benedikt ter prejemnica nagrade Zlati kamen 2021 - razvojno najbolj prodorna občina – Nova Gorica.


Občini Logatec je bila v finalnem izboru podeljena Plaketa Zlati kamen 2021, in sicer za razvojni prodor 2021 v regiji osrednja in jugovzhodna Slovenija.In zakaj se je občina Logatec uvrstila med finalistke za nagrado Zlati kamen 2021? 

Občina Logatec se je pridružila letošnjim finalistkam zaradi hitrih sprememb v občini v kratkem času. "Številnih projekti v zadnjem obdobju imajo izrazito socialno, povezovalno ali okoljsko noto. V kraju dajejo močan poudarek sodelovanju med občino in prebivalci, podjetji, društvi in podobno. Poudarjajo skladen razvoj celotne občine. Sistematično skrbijo za socialno kohezijo. V zadnjih 12 letih so obnovili večino objektov kulturne dediščine. Ob tem se občina dinamično razvija, kar razkrivajo premiki pri kazalnikih ISSO. V petih letih je glede na sestavljeni indeks razvoja Logatec napredoval za 35 mest. S tem je občina živ dokaz za to, da se dinamični razvoj in vsebine, kot je ohranjanje dediščine ali socialna občutljivost, ne izključujejo.", so zapisali organizatorji in podeljevalci nagrad Zlati kamen 2021 o občini Logatec.Priznanje na slavnostni podelitvi je prevzel podžupan Občine Logatec, Peter Antičevič.


Občina Logatec


Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi