Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Damjan Barut prejemnik posebnega priznanja ob Slovesnem dnevu prostovoljstva 2017

 

18. maj 2017, grad Negova – Gornja Radgona

V življenju posameznik izbira svoje vloge, poklic in dejavnosti, ki jih uresničuje v okviru svojega poklica, družine in prostega časa. Damjan Barut, zaposlen kot višji svetovalec v občinski upravi Občine Logatec in namestnik poveljnika Civilne zaščite v Logatcu, s prejetim posebnim priznanjem podeljenim v okviru natečaja Slovenske filantropije – Naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi, dokazuje, kako pomemben je vidik prostovoljstva znotraj družbenega življenja.

Nacionalni tedna prostovoljstva, ki letos poteka od 15. – 21. maja, je poleg praznovanje prostovoljstva postregel s številnimi dogodki in druženji prostovoljcev. Prav takšno druženje isto mislečih posameznikov, ki menijo, da je prostovoljstvo nujno in dobrodošlo v življenju vsakega posameznika, se je uresničilo včeraj v prekrasnem ambientu gradu Negova v Gornji Radgoni. Ob kulturnem programu, ki ga je slovesno, z iskreno besedo in podporo prostovoljstvu, začel župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko,so bila podeljena številna priznanja v različnih kategorijah, in sicer:

-       Naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi,

-       Junaki našega časa (osnovne in srednje šole ter dijaški domovi) ter

-       Prostovoljstvu prijazna mesta (Občine).

Prejemnik naziva Naj prostovoljec zaposlen v javni upravi za leto 2016 je na predlog Občine Gornja Radgona Ivan Kramberger.

Poleg naziva je Slovenska filantropija podelila tudi posebna priznanja, saj so bile vložene kandidature zelo izenačene. Eno od posebnih priznanj za viden prispevek na področju gasilstva in športa v občini Logatec je prejel tudi Damjan Barut:

 

 »Damjan Barut je zaposlen v upravi Občine Logatec. Kot prostovoljec je aktiven v Prostovoljnem gasilskem društvu Laze-Jakovica in Smučarsko-skakalnem klubu Lovci na daljave. Je višji gasilski častnik, operativec in tudi predavatelj. V športnem klubu pomaga pri izvedbi tekem, bil je vodja rediteljev na državni tekmi, koordinator in pobudnik čistilnih akcij ter je aktivno vključen v vsako klubsko delovno akcijo. Pomembno je prispeval v skupnosti v času žledoloma 2014 in v času povečanih migracij 2015. Damjan Barut je s svojim zgledom in predanostjo prostovoljskemu delu navdih in spodbuda za vse zaposlene na občini Logatec.« (pripravila Slovenska filantropija)

Oglejte si tudi