Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
27°C
16°C
JUTRI
26°C
11°C

Zvočna meditacija/kopel

Organizator: Društvo TerraGita
Kontaktni podatki organiztorja: 051 .
Vstopnina: Prostovoljni prispevki

Sem tišina, ki sama sebe sliši,
večna pesem, ki se sama poje.

Zvočna meditacija/kopel z gongom, kristalnimi posodami, didgeridujem in ostalimi inštrumenti s celega sveta.

Izvajam Urban Brenčič.
Prijave na: urban.brencic@gmail.com, 051 650 429

Na zvočnih meditacijah ali kopelih z nežnimi, a globoko prodornimi vibracijami topimo vse v telesu zastale melodije, ki ne zvenijo več v skladu z nami.
Naše telo, misli, čustva in duhovno so sestavljeni iz različnih frekvenc, ki jih je dobro uglasiti, kot bi to storili z inštrumentom, da zopet zveni harmonično. Vzemi si čas zase in se okopaj v zvokih, ki te podpirajo v tvojih namerah.

Za uvod v zvočno kopel bomo z nežnimi vajami sprostili telo in se z dihalno tehniko povezali s seboj.
Med kopeljo ležimo na tleh ali sedimo in samo poslušamo, meditiramo, opazujemo svoj dih in predvsem čutimo, kaj se dogaja. Opazujemo lahko, kako subtilna je lahko naša zaznava vibracij iz okolja in neskončnosti ter na ta način poglabljamo svoje čutenje, svojo povezavo s srcem – svojim centrom.

Na zvočnih kopelih ali meditacijah, ki jih izvajam, uporabljam inštrumente, ki izvirajo s celega sveta. Živimo v času, v katerem je pomembno, da se učimo medsebojnega sodelovanja in razumevanja drug drugega, predvsem pa sebe. Sam čutim, da lahko k temu prispevam prav s pomočjo zvoka in različnih glasbil, ki izvirajo iz različnih kultur in tradicij. Glasbila se med sabo lepo dopolnjujejo, podpirajo in nas vodijo skozi različne svetove proti sebi. Starodavne kulture so imele drugačen pogled na stvari. Torej lahko v našo zahodno kulturo vključimo nekaj starodavnih načinov v novem modernem smislu, saj zvok presega veliko jezikovnih ovir, kulturnih in tradicionalnih kontekstov. In najlepša stvar v smislu naših možganov je, da čisti zvoki aktivirajo manj izraženo polovico in s tem možnost za sprostitev našega zaznavanja sveta skozi zvok.

Po zvočni kopeli se s preprosto tehniko vrnemo nazaj in prizemljimo.

S seboj? Podlogo za ležanje, dekco, vodo.
Kje: Studio TerraGita, Kalce 38b, Logatec, www.terragita.si
Kdaj: 23.2, ob 19.00
Zaželeni prispevek: 10eu

OBVEZNE PRIJAVE na urban.brencic@gmail.com ali 051 650 429

Toplo vabljeni.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi