Logo MojaObčina.si

Logatec

JUTRI
35°C
18°C
SRE.
28°C
18°C

Zvočna kopel/meditacija - Dvourna

Organizator: Društvo TerraGita
Vstopnina: Prostovljni prispevki
Deli

Z nežnimi, a globoko prodornimi vibracijami, topimo vse v telesu zastale melodije, ki ne zvenijo več v skladu z nami.

Tokratna zvočna kopel ali meditacija bo trajala dve uri, saj je že marsikdo izrazil željo, da bi jo podaljšali.

Naše telo, misli, čustva in še kaj, so prav tako sestavljeni iz različnih frekvenc, ki jih je dobro uglasiti, kot bi to storili z inštrumentom, da zopet zveni harmonično. Vzemi si čas zase in se okopaj v zvokih, ki te podpirajo v tvojih namerah.

Za uvod v kopel bomo z nežnimi vajami sprostili telo in se z dihalno tehniko povezali s seboj.
Med kopeljo ležimo na tleh in samo poslušamo, meditiramo, opazujemo in predvsem čutimo kaj se dogaja. Opazujemo lahko, kako subtilna je lahko naša zaznava vibracij iz okolja in neskončnosti ter na ta način poglabljamo svoje čutenje, svojo povezavo s srcem - svojim centrom.

Na zvočnih kopelih ali meditacijah, ki jih izvajam uporabljam inštrumente, ki izvirajo iz celega sveta. Živimo v času v katerem je pomembno, da se učimo medsebojnega sodelovanja in razumevanja drug drugega predvsem pa sebe. Sam čutim, da lahko k temu prispevam prav preko zvoka in različnih glasbil, ki izvirajo iz različnih kultur in tradicij. Glasbila se med sabo lepo dopolnjujejo, podpirajo in nas vodijo skozi različne svetove proti sebi. Starodavne kulture so imele drugačen pogled na stvari. Torej, lahko v našo zahodno kulturo vključimo nekaj starodavnih načinov v novem modernem smislu, saj zvok presega veliko jezikovnih ovir, kulturnih in tradicionalnih kontekstov. In najlepša stvar v smislu naših možganov je, da čisti zvoki aktivirajo manj izraženo polovico in s tem možnost za sprostitev našega zaznavanja sveta skozi zvok.

Po zvočni kopeli se s preprosto vajo vrnemo nazaj in prizemljimo.

Zaželene so prijave.

Toplo vabljeni. :)

Z vami bom Urban Brenčič.


Kje? Joga studio TerraGita - Kalce 38b
Kdaj? Petek 17. maj, od 20.00 do 22.00
Kaj rabim s seboj? Podlogo za ležanje, toplo dekco in vodo.
Info? urban.brencic@gmail.com, 051 650 429

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi