Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
6°C
-3°C
JUTRI
7°C
-5°C

ZAPOJMO POMLADI, 49. območna revija otroških in mladinskih zborov občine Logatec

1512
Organizator: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti območna izpostava Logatec in Osnovna šola Rovte
strokovno spremljana prireditev je primerna za osebe starejše od 4 leta
Deli

V  ROVTAH SO PREPEVALI POMLADI

S pesmijo je 281 mladih pozdravilo pomlad, na pevski reviji Zapojmo pomladi, ki sta jo organizirali logaška izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Osnovna šola Rovte. Revijo je strokovno spremljala Barbara Kovačič, prireditev pa je povezovala radijska voditeljica Sanja Rejc.

V Domu krajanov Rovte je v petek, 7. aprila ob 18. uri iz otroških grl zadonelo veselo in razigrano petje. Na 49. območni reviji otroških in mladinskih pevskih zborov so pod vodstvom zborovodij Mari Loštrek Žižek,  Marinke Istenič, Tanje Žagar in Zdravka Novaka  nastopili otroci iz  šestih otroških in treh mladinskih zborov iz logaških osnovnih šol, glasbene šole ter kulturnih društev; Pevska pripravljalnica OŠ 8 talcev, Otroški pevski zbor OŠ 8 talcev, Dekliški pevski zbor Glasbene šole Logatec, Otroški pevski zbor POŠ Hotedršica, Otroški pevski zbor OŠ Tabor, Mladinski pevski zbor OŠ Tabor, Otroški pevski zbor OŠ Rovte, Mladinski pevski zbor OŠ Rovte ter Mladinski pevski zbor KUD Adoramus. Brezplačna prireditev, ki jo je prisrčno povezovala voditeljica nacionalnega radija Sanja Rejc je privabila ljubitelje zborovske glasbe. Starši in sorodniki nastopajočih so dodobra napolnili dvorano, s prisotnostjo pa je organizatorje in nastopajoče počastil tudi logaški župan Berto Menard s soprogo.

Nastopom je natančno prisluhnila strokovna spremljevalka, pedagoginja in zborovodkinja Barbara Kovačič iz Tolmina. Po končani prireditvi je zborovodjem povedala, kako uspešno so pevci izpeljali nastope, ocenila pa je tudi njihov napredek, saj zbore spremlja že tretje leto zapored. Pohvalila je, kar je bilo dobro izpeljano, obenem pa je opozorila tudi na napake in pomanjkljivosti. Kovačičeva dobro razume težave s katerimi se zborovodje srečujejo pri svojem delu, saj tudi sama dela v šoli. Kljub temu je zborovodjem, ki nimajo profesionalnega korepetitorja svetovala, naj si ga le poskušajo priskrbeti, saj je dober pianist prav tako eden ključnih dejavnikov, ki pripomore k napredku pevcev boljši izvedbi skladb. Zborovodjem, ki vzgajajo generacije pevcev je čestitala za  pomembno delo, ki ga opravljajo in za njihovo vztrajnost. Spodbudila jih je k iskanju izboljšav in odpravljanju napak. To je tudi osnovni namen strokovnega spremljanja Skladovih preglednih srečanj. Poudarila je, da je vedno kaj, kar se da izboljšati in popraviti. Vsak naj bi se potrudil, da za težave, ki jih ne zmore ali ne zna rešiti sam, poišče pomoč drugje. Sama je vedno pripravljena priskočiti na pomoč vsakemu, ki se kadarkoli obrne nanjo. V prihodnjem šolskem se je ponudila za vodenje seminarja, ki ga namerava organizirati logaška izpostava JSKD.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!