Logo MojaObčina.si

Logatec

JUTRI
29°C
17°C
TOR.
29°C
16°C

Večer z naslovom AMORIS LAETITIA o ljubezni, ki prinaša veselje in pogum za vse generacije

1824
Organizator: Župnija Dol. Logatec
Prisrčno vabljeni. Povabite tudi prijatelje in znance.

V zadnjih desetletjih je v naši in evropski družbi prišlo do velikih kulturnih in družbenih sprememb. Med njimi je naraščanje individualizma, osamljenosti, neke vrste kriza smisla in pomanjkanje življenjske globine. Kako iskati prave odgovore na življenje v taki družbi?

Papež Frančišek se je z besedilom Amoris Laetitia (Radost ljubezni), ki govori o ljubezni v družini, odzval na izzive življenja v sodobnem času, na stiske in upanje mnogih ljudi, mladih in starejših, poročenih in samskih, mož in žena vseh generacij. Skupaj s papežem bomo iskali odgovore na vprašanje, kako lahko krščanstvo prinese novo veselje, pogum in upanje v življenja vseh, ki smo zaznamovani z družinskim življenjem? Zaznamovani pa smo vsi.  Pogledali bomo sporočilo papeža o tem, kako živeti znotraj družine, kako je družina povezana z drugimi ljudmi in družbo, ter kaj k temu lahko prispeva živ odnos z Bogom.

 

Igor Bahovec je fizik in sociolog, poročen in oče treh otrok. Živi v Ljubljani. Deluje kot docent za sociologijo religije na Teološki fakulteti, raziskovalno pa tudi na  Inštitutu za razvojne in strateške analize.  V zadnjem času je več objavljal o evropski identiteti in krščanstvu, papeževi spodbudi Radost ljubezni in vprašanju sprave v Sloveniji. Zanimajo ga teme oseba, skupnost, kultura, civilna družba, krščanstvo in možnosti razvijanja pristnega dialoga. Rad ima lepoto narave, pristne odnose med ljudmi, moč žive vere in bogastvo različnih kultur.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi