Logo MojaObčina.si

Logatec

JUTRI
29°C
19°C
ČE.
30°C
19°C

Predavanje: Rastline v ljudski medicini na Slovenskem

Organizator: Društvo TerraGita
Vstopnina: Prostovoljni prispevkiStara ter skozi čas preizkušenja znanja in vedenja, so v dobi plastičnih izdelkov, fastfood hrane, petrokemičnih zdravil in instant sreče, prava dragocenost in opomnik, da je naša povezanost z Naravo pomembna in globoka.
Ker si v Društvu TerraGita prizadevamo, da bi koristna znanja pripeljali bližje lokalni skupnosti, smo v goste povabili etnologinjo Vlasto Mlakar, ki nas bo popeljala v čudoviti svet rastlin ljudske medicine in etnobotaničnega izročila.
???????? Prijazno vabljeni! ????????

Etnologinja Vlasta Mlakar, avtorica knjige Rastlina je sveta, od korenin do cveta, bo predstavila vlogo in pomen rastlin v ljudski medicini na Slovenskem od najstarejših časov do danes.
Zdravje je eno najpomembnejših področij človekovega zanimanja za rastlinski svet. Ljudsko zdravilstvo se je izoblikovalo na osnovi poznavanja čarovnih sredstev in dejanj ter stvarnega in izkustvenega poznavanja bolezni in zdravilnih rastlin, največkrat pa gre za preplet obojega, zato je ljudsko zdravilstvo v nekem smislu manifestacija duhovnega življenja naših prednikov. Naši predniki so z izročenim znanjem, veščinami in duhovnim delovanjem izoblikovali naravno in kulturno okolje.
Znanje o rastlinskem svetu, kamor sodi tudi znanje o zdravilnih rastlinah in zdravljenje z njimi, je del širšega ljudskega naravoslovnega znanja, in je predmet nesnovne kulturne dediščine.

Več o Vlastinem delu in o njej si lahko prebereta na www.etnobotanika.si.
????????????????????
Vabljeni!

***
Zaradi lažje organizacije dogodka, so zaželene predhodne prijave na info@terragita.si
Višina prispevka po želji.
***


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi