Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
14°C
2°C
JUTRI
4°C
-6°C

Otvoritev Demenci prijazne točke v Domu starejših Logatec

3418
Organizator: Dom starejših Logatec

Vabljeni v Dom starejših Logatec na svečano otvoritev Demenci prijazne točke. Slavnostni govornici direktorica doma Helena Primc Kalan in predsednica Združenja Spominčica Štefanija Lukič Zlobec. Odprtju sledi krajši kulturni program in pogostitev.

Kaj je Demenci prijazna točka?
Točka je namenjena osebam z demenco, njihovim svojcem in drugim, predvsem vsem zaposlenim, ki se pri svojem delu srečujejo z osebami z demenco (policisti, trgovci, bančni in poštni uslužbenci, farmacevti, gasilci in sosedje). Zaposleni na točki vam nudijo informacije, kako prepoznati prve znake demence, kako komunicirati z osebami z demenco in kam jih usmeriti po nadaljnjo pomoč, ko se osebe izgubijo in ne vedo, kje so.
Številne osebe z demenco občutijo spremembo svoje vloge in položaja v družbi. Ohranjanje dostojanstva in aktivne vloge v skupnosti ter spoštovanje so ključni dejavniki ohranjanja samostojnosti in integritete oseb z demenco, pa tudi zmanjševanja stigme. S pomočjo podpore skupnosti lahko osebe z demenco ostanejo dlje časa aktivne in v domačem okolju. Zato je ključnega pomena zagotoviti demenci prijazno okolje, saj v takšnem okolju osebe z demenco lahko živijo kakovostno in samostojno, prispevajo k skupnosti, živijo varno, dobijo podporo, pomoč in razumevanje, ohranjajo svojo socialno mrežo, dostopajo do storitev, ki so jih vajene in jih potrebujejo (trgovine, bolnišnice, banke, parki…). V ta namen vzpostavljamo Demenci prijazne točke (DPT).

Cilji vzpostavitve mreže Demenci prijaznih točk so:

  1. Zagotovitev aktivne vključenosti oseb z demenco v lokalno skupnost in boljšo ozaveščenost o demenci v lokalnem okolju.
  2. Vključiti že obstoječe prostore in storitve v lokalnem okolju, da bo omogočena osebam z demenco prijazna uporaba.
  3. Usposobiti uslužbence za nudenje informacij o demenci in pomoči osebam z demenco in njihovim svojcem.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!