Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
1°C
-3°C
JUTRI
2°C
-2°C

LIKOVNA RAZSTAVA ČLANOV DRUŠTVA LIKOVNIKOV LOGATEC V GALERIJI SV.BARBARE V IDRIJI

1840
Organizator: Društvo likovnikov Logatec v sodelovanju z galerijo SV,Barbare Idrija
Deli

Člani Društva likovnikov Logatec se z izborom del že drugič predstavljajo v Galeriji Sv. Barbare v Idriji, za kar gre najlepša zahvala povabilu Likovnega društva Cinober.

Razstave, s katerimi se logaško društvo predstavlja tako doma kot v tujini, so pomembne stopinje na poti njegovega delovanja. So priložnost za inventuro samega društva oz. produkcije njegovih članov in hkrati možnost, da njihovo ustvarjalnost spozna širša družba. Vsekakor pa se iz takih razstav porajajo tudi nadaljnja kolektivna ali pa različna osebna sodelovanja.

DLL spada med aktivna likovna društva. Razstave, delavnice, ekskurzije in ex tempori so njegov neutrudni in kontinuirani delokrog. V letu 2008 je društvo izdalo obsežen katalog s predstavitvijo članov in njihove ustvarjalnosti. Od takrat do danes je kar nekaj v njem omenjenih avtorjev še vedno zelo aktivnih, a če bi katalog izdali v tem letu, bi nedvomno moral biti precej bolj obsežen. Članske vrste so se okrepile, novi ustvarjalci, med katerimi je tudi nekaj akademsko šolanih slikarjev, pa so dodatno razprli ustvarjalnost in ji dali novega poleta. Generacijsko, slogovno, likovno-formalno in tehnično-izvedbeno raznoliki likovniki so bogastvo društva. To so avtorji, ki so zapisani slikarstvu, kiparstvu, rezbarstvu in keramiki. Vse močnejša je »sekcija« akvarelistov in prav ti svoje ustvarjalne veščine neutrudno urijo tudi pod mentorstvom slikarja in akvarelista Petra Lazaravića. Tudi sicer člani iščejo nove in nove poti do znanj in piljenj svojih metjejskih sposobnosti. Kar nekaj jih je, ki pod okriljem JSKD-ja ustvarjajo pod mentorstvom akademske slikarke in magistre umetnosti Ane Sluge.

Da posamezni člani društva dosegajo zavidljiv nivo kvalitete dokazujejo njihove uvrstitve na državne razstave, ki jih organizira JSKD, pa tudi selekcionirane razstave številnih posameznikov v mednarodnem prostoru. Mnogi med njimi so celo prejemniki nagrad in priznanj na različnih ex temporih in podobnih likovnih prireditvah.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!