Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
31°C
17°C
JUTRI
29°C
17°C

Izmenjava sadik in semen

2148
Deli

Spoštovani stebri, ognjiči, biodinamiki, eko šolarji in drugi vrtičkarji z zemljo za nohti!

Četrto! Že 4. izmenjavo sadik in semen na Brodu v Logatcu napovedujemo in veseli smo, da se kmalu spet vidimo. V tednu med čistilno akcijo in dnevom Zemlje bo: v soboto, 14. aprila, ob 11.00 pred Štalo domačije pr' Petrov na Brodu. Ampak to že veste.

Spet bomo menjali naša, domača semena in sadike (pa nasmehe in čenče kakopak),
tokrat bomo veseli tudi kakršnekoli vrtičkarske literature (za začetnike in dolgoletne motikarske maherje),
v Štali bomo vrteli risani film za male in velike O možu, ki je sadil drevesa,
otroci se bodo lahko pod budnim očesom eko šolarjev naučili pikirati sadike, vzgojiteljice iz vrtca Kurirček pa pripravljajo delavnico izdelovanja okrasnih lončkov iz starih konzerv,
člani in članice Društva za zdravilne rastline Ognjič iz Logatca, s katerimi že od začetka semenjujemo z roko v roki, vam bodo gotovo lahko prišepnili, kje na našem koncu že lahko naberete lapuh in pljučnik za domač čaj,

tudi soške kamne za označevanje gredic imamo že pripravljene!

Kdor še ne ve:

S seboj imejte sadike in semena, pridelana izpod lastne motike (kar pomeni, da rastline že vsaj kako leto rastejo na vašem vrtu ali ste seme sami pridobili in je torej že delno asimilirano); sadike naj bodo v lončkih, semena pa v zaprtih vrečicah ali kuvertah, oboje označeno z imenom rastline. Ukvarjali se bomo izključno z darovanjem in menjavanjem, kdor pa lastnih sadik ali semen nima in bi rad kako pridobil, je prav tako dobrodošel. Nekje je treba začeti.

Tistim najbolj zagretim naj prišepnemo, da bomo izredno veseli, če vam uspe s seboj prinesti celo kak prigrizek (ali pripivek), kar pa nikakor ni prioriteta našega druženja. Na vsak način bomo nekaj malega uspeli priskrbeti že tisti, ki veliko govorimo.

"Skrbimo, da rastlinskih ciklusov in naših mikro ekosistemov ne bodo zasvinjale korporacije in pridelovalci robotske hrane. Svobodna menjava semen, javni vodni viri, zastonj fotosinteza in prst polna deževnikov!" je zapisal Vid pred našo prvo brojsko menjavo semen in še vedno velja.

Si zamenjamo!

Marinka, Vid, Andrej in Anja

PS: povejte naprej!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi