Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Uvoz končan, čakajo na soglasje in uporabno dovoljenje

Log - Dragomer, 9. september 2022 – Delta skupina d.o.o., ki je gradila uvoz pri dializnem centru, je končala z deli. Kot so nam sporočili z Občine Log - Dragomer, bodo vozniki nov priključek lahko začeli uporabljati po pridobitvi soglasja Direkcije RS za infrastrukturo ter uporabnega dovoljenja.

Občina Log – Dragomer je v drugi polovici aprila z izvajalcem del – Delta skupina d. o. o. podpisala pogodbo za ureditev novega priključka na regionalno cesto pri dializnem centru. Del uvoza je v sklopu ureditve regionalne ceste izdelala država (DRSI), preostali del pa je dokončala občina. Uvoz se naslanja na Šolsko ulico, ki vodi do šole. Delavci Delta skupine d. o. o. so zgradili približno 20 metrov uvoza s pločnikom. Ocenjena vrednost pogodbenih del je dobrih 50 tisočakov z ddv. Projekt sicer ni bil zahteven, a so se ga gradbinci kljub temu lotili z vso odgovornostjo, saj bi preglavice lahko delala nepredvidljiva barjanska tla.
Pripravljalna dela za nov priključek so se sicer začela že več kot pred letom dni, ko so zgradili predobremenilni nasip, s katerim so utrdili teren. Gradbeno dovoljenje za gradnjo uvoza pri dializnem centru so na občini dobili v drugi polovici februarja, nato so izbrali izvajalca, ki je v poletnih mesecih zgradil uvoz s pločnikom, bankinami in urejenimi nasipnimi brežinami. Gradbinci pa so uredili še odvodnjavanje ter novo cestno povezavo asfaltirali. »Izvedena je bila povezovalna cesta od priključka do obstoječe ulice v predvideni širini vozišča 2 x 3,00 m, z enostranskim hodnikom za pešce v širini 1,50 m na levi strani ceste ter urejeno bankino v širini 1,00 m na desni strani vozišča v dolžini ceste ca. 20,00 m,« so nam povedali na Občinski upravi.
Nov uvoz naj bi razbremenil in sprostil promet po Šolski ulici pravi župan Občine Log - Dragomer, Miran Stanovnik. »Dokončan dovoz bo močno razbremenil dostop do šole, kjer je ob konicah gneča, trpi celo prometna varnost. Uvoz je prvi pogoj, da nekoč vzpostavimo enosmerni promet in zagotovimo še večjo varnost.« Ta upa, da bo nekoč prometna infrastruktura okoli šole urejena do te mere, da staršem ne bo treba odložiti otrok tik pred vrati šole. Ta naj bi razbremenil in sprostil promet po Šolski cesti.


V. L.,  Foto: V. L.

Oglejte si tudi