Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Žabice napolnile vrhniški kulturni hram

Za žabicami je še eno odlično leto, polno številnih uspehov. Žabja družina je bila izjemna, v preteklem letu so žabice in žaboni s pokali in medaljami polnili svoje preštevilne vitrine ter spisali še eno odlično sezono. Od te so se skupaj s svojimi podporniki in navijači ob zaključku leta poslovili v slogu, na tradicionalnem Frogsmasu.
ŠŠD Log - Dragomer je s svojimi Žabicami in Pegicami znova navdušilo obiskovalce Frogsmasa, ki so veliko dvorano vrhniškega Cankarjevega doma napolnili do zadnjega kotička. V soju reflektorjev je več kot 150 žabic in žabonov predstavilo zanimiv plesno-akrobatski program. Navdušili so prav vsi – očarljive Mini Žabice, ki so na odru pogumno predstavile svoje prve plesne korake, in izkušeni cheer plesalci ter cheerleaderji, ki so občinstvu jemali dih z vratolomnimi akrobatskimi dvigi in meti. Na tradicionalnem srečanju žabic vseh generacij se je društvo predstavilo z vsemi programi, ki jih v sezoni 2016/17 izvaja v kar štirih osnovnih in dveh podružničnih šolah (OŠ Antona Martina Slomška, OŠ Brezovica, OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, POŠ Bevke, POŠ Drenov Grič in matična OŠ Log - Dragomer).


Sezona, ki jo je spisala žabja družina v zadnjem letu, je bila ponovno izjemna, navduševali so predvsem člani njihove tekmovalne ekipe, ki ji v tujini rečejo Frogs Cheer Team Slovenia, saj so na tekmovanjih v Sloveniji in tujini zbrali preko 30 pokalov ter tako še obogatili zelo obširno zbirko odličij. Teh v društvu ne štejejo v desetinah, saj se jih je v skoraj dvajsetletni zgodovini nabralo več sto. Odličja so osvajali tako na državnih kot tudi evropskih tekmovanjih, njihovi člani pa so lovorike domov prinesli tudi s svetovnih prvenstev. V društvu upajo, da bodo nekoč lahko segli še višje, po olimpijskih medaljah. Kot smo slišali, je prvi korak narejen, Mednarodni olimpijski komite je na zasedanju izvršnega odbora priznal dve novi športni zvezi, med njima tudi Mednarodno zvezo za cheerleading. Za stalno priznanje mora odločitev potrditi še skupščina te organizacije, ki naj bi se sestala septembra. V Cheerleading zvezi Slovenije so prepričani, da bi se v tem primeru odprle možnosti, da bi v primeru izbora Los Angelesa za organizacijo olimpijskih iger leta 2024 na seznam dodatnih športov uvrstili tudi cheerleading, ki ima v Združenih državah Amerike več kot 118-letno tradicijo.

Ob zaključku prireditve so se žabice zahvalile staršem, trenerjem in vsem svojim podpornikom, ki jim omogočajo, da lahko svoje poslanstvo izpolnjujejo že 20 let. Nato pa so, kot je v njihovi navadi, svoje misli usmerile v prihodnost, novim dogodivščinam naproti.

 

V. L.

Foto: V. L. 

Oglejte si tudi