Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Vzponi na Koreno za dober namen

Kolesarski vzponi na Koreno so tradicionalna akcija, ki spodbuja k rekreaciji vse generacije v času kolesarske sezone. V društvu Zapravljivček so se lansko jesen domislili še ene dobre ideje in organizirali zbiranje vzponov pohodnikov na Koreno. Zbrana denarna sredstva bodo šla za finančno podporo gasilcem. Zaključek akcije bo 28. februarja v gasilskem domu v Horjulu, vsak vzpon pa šteje minimalno en evro.
Pobuda, ki je nastala takoj po končani akciji kolesarskih vzponov, je padla na plodna tla in vse skupaj je presenetil odličen odziv pohodnikov. Od oktobra pa do začetka februarja so v knjigi, kamor se pohodniki vpisujejo, tudi že posamezniki, ki so zabeležili več kot 120 posameznih vzponov.  Temu je vsekakor botrovalo tudi ugodno vreme, ki nam je prizaneslo s snežnimi pošiljkami in nadpovprečno visokimi temperaturami za ta letni čas. Zagotovo pa nekaj pomeni tudi čudovit razgled na horjulsko in polholgrajsko dolino z vrha Korene, ki nagradi vsakega pohodnika. Primož Jereb, novi predsednik kluba: "Po kolesarski tekmi smo zaključili s kolesarskimi vzponi čez poletje in nadaljevali s peš vzponi na Koreno, ki so trajali od prvega oktobra 2018 in trajajo do 28. februarja. Pohodniki so se skozi to obdobje vpisovali v posebno knjigo na Koreni. Namen teh vzponov je, da občane spodbudimo k rekreaciji in druženju ne samo na kolesu, ampak tudi peš."
Zaključna prireditev bo v soboto, 9. marca, in bo imela tudi dobrodelno noto, saj bodo zbrana finančna sredstva namenjena gasilcem, ki so prvi, ko je treba nekomu priskočiti na pomoč. Zato vse, ki so pripravljeni prehoditi pot iz Horjula na Koreno, vabijo na 8-urno hojo z imenom Šiht na Koreno. Vsak udeleženec bo seveda hodil v sebi primernem tempu, saj se posamezni čas ne bo meril, ker ta zaključna akcija ni tekmovalne narave. V soboto bodo s pohodi na Koreno začeli ob 7. uri zjutraj in končali ob tretji uri popoldne. Zaključna prireditev bo brez prijavnine, vsak udeleženec pa bo s svojim vzponom prispeval k dobrodelnosti. Torej vsak vzpon bo denarno ovrednoten v višini enega evra, kdor pa želi, lahko prispeva tudi več. Zbrana finančna sredstva bodo namenjena za novo gasilsko vozilo  PGD Horjul. Vsak vzpon boste zabeležili na dan šihta na Koreno v knjigi na Koreni in v gasilskem domu v Horjulu, kjer bodo tudi prejemali dobrodelne prispevke za vzpone. Kot se za klub Zapravljivček spodobi, bo vse skupaj potekalo  z veliko dobre volje in zabave. Ob 16. uri bo zaključek v dvorani Gasilskega doma Horjul, kjer bo podelitev nagrad in priznanj za najštevilčnejše skupne večmesečne in dnevne vzpone. Vabljeni, da naredite nekaj za svoje telo in naše gasilce. Za konec lahko razkrijemo še to, da bo borba za zmago tesna, saj sta vodilna na lestvici vzponov povsem izenačena. Prihajata pa iz Vrzdenca in Horjula.

 

Besedilo: Peter Kavčič

Foto: arhiv KK Zapravljivček in Peter Kavčič

Oglejte si tudi