Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Ljubljanski taekwondoisti odlični na Evropskem prvenstvu 2019

V italijanskem Riminiju je med 2. in 8. aprilom 2019 potekalo XXXIV. člansko, XXV. mladinsko, XI. veteransko in IX. otroško evropsko prvenstvo v Taekwondo-ju, verzije ITF. Prvenstva se je udeležilo preko 800 tekmovalcev iz več kot tridesetih evropskih držav, ki so se pomerili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki. Slovenska izbrana vrsta je prvenstvo zaključila zaključila s štirimi zlatimi, petimi srebrnimi in štirimi bronastimi medaljami.
V sklopu 33 članske slovenske reprezentance se je na tatami podalo tudi 7 tekmovalcev ljubljanskega Taekwon-do kluba Škorpijon - Nina Binter (članice forme črni pas II. DAN, borbe do 67 kg), David Novak (dečki forme črni pas I. DAN, borbe do 60 kg), Tiana Janković (starejše maldinke forme črni pas II. DAN, borbe do 64 kg), Katarina Sandić (starejše mladinke forme črni pas I. DAN, borbe do 70 kg), Saša Sirše (članice forme črni pas IV. DAN, borbe do 77 kg), Valteja Trotovšek (starejše mladinke borbe do 64 kg) ter Ismet Ičanović (ekipne forme, borbe in test moči), ki pa so domov prinesli po eno zlato in srebrno ter dve bronasti medalji.

V kategoriji članic si je naslov evropske podprvakinje priborila Saša Sirše (borbe do 77 kg), osvojila pa je tudi bronasto medaljo v kategoriji članice forme črni pas IV. DAN. Bronasto medaljo si je priborila tudi Nina Binter med članicami v borbah do 67 kg.

Veterani (Peter Landeker, Ismet Ičanović, Simon Jan, Muhamed Baltić) pa so ponovno poskrbeli, da je v dvorani zadonela slovenska himna. Letos so nastopili samo v ekipnih kategorijah in osvojili naslov ekipnih evropskih prvakov v borbah.

Nekoliko športne sreče je zmanjkalo tekmovalcem Davidu Novaku, Tiani Janković, Valteji Trotovšek in Katarini Sandić, katere je od polfinala ločila po ena ali dve zmagi.

Oglejte si tudi