Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Zabavno silvestrovanje

Ko je  jeseni padlo listje in so se dnevi začeli krajšati, je s strani balinark padla pobuda, da bi v naselju organizirali silvestrovanje. Seveda smo se takoj povezale s kom drugim kot z našim dežurnim komikom Jocem Čamernikom. Saj veste, on ima prakso v gledališču, sestro Andrejo z Joe Cockerjem in navezo z znanim humoristom Janezom Cankarjem. Prvo silvestrovanje je bilo tik pred vrati, zato je bila organizacija bliskovita. Prvi je pripravil vstopnice in obvestila, živo glasbo, ob kratkih kavicah v Sici smo se dogovorili, kdo bo še kaj kupil. Iz megle smo se odpeljali še na sončen Kras po teran in panceto in se nekaj ur pred začetkom zbrali v gasilcu ter praznično okrasili mize.

Na silvestrski večer smo v "takmašnih" oblekah pričakali prve udeležence, to se ve, tudi tokrat so bili to dekleta in fantje iz Rege. Oni vedno pridejo prvi in oddidejo zadnji, naj se ve: kdor zna, zna! Dvorana je do 20. ure zaživela, Andreja in njen Danijel sta zaigrala prve komade in nas zabavala do prihoda komikov s kmetije. Med nastopom smo izvedeli marsikaj:

- zakaj imamo v naselju tri poštarje – da  otroci niso v žlahti,

- kaj se govori v Sici,

- kako poteka delo na njivi, v štali …

- da je šel  Joc že po 4. razredu osnovne šole v vojsko …

In še marsikaj nas je do solz nasmejalo v naslednji uri.

Po obilni večerji smo zaplesali, malo pokramljali in že je Andreja začela odštevanje pred polnočjo! Šampanjci  so se pripravljali na poooookkkk! Stopili smo v 2019. Na desetine objemov in najlepših želja se je radostno izmenjevalo vsevprek  in to je bil zadosten razlog, da smo  sklenili, da naslednje silvestrovo v Dragomerju bo in to že 2. tradicionalno. Morda se nam pridruži še kakšen sosed, ki je tokrat najdaljšo noč preživel doma ...

Srečno vsem!

Inka

 

Oglejte si tudi