Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

DANES
22°C
5°C
JUTRI
23°C
5°C
Deli

Zabavno silvestrovanje

Ko je  jeseni padlo listje in so se dnevi začeli krajšati, je s strani balinark padla pobuda, da bi v naselju organizirali silvestrovanje. Seveda smo se takoj povezale s kom drugim kot z našim dežurnim komikom Jocem Čamernikom. Saj veste, on ima prakso v gledališču, sestro Andrejo z Joe Cockerjem in navezo z znanim humoristom Janezom Cankarjem. Prvo silvestrovanje je bilo tik pred vrati, zato je bila organizacija bliskovita. Prvi je pripravil vstopnice in obvestila, živo glasbo, ob kratkih kavicah v Sici smo se dogovorili, kdo bo še kaj kupil. Iz megle smo se odpeljali še na sončen Kras po teran in panceto in se nekaj ur pred začetkom zbrali v gasilcu ter praznično okrasili mize.

Na silvestrski večer smo v "takmašnih" oblekah pričakali prve udeležence, to se ve, tudi tokrat so bili to dekleta in fantje iz Rege. Oni vedno pridejo prvi in oddidejo zadnji, naj se ve: kdor zna, zna! Dvorana je do 20. ure zaživela, Andreja in njen Danijel sta zaigrala prve komade in nas zabavala do prihoda komikov s kmetije. Med nastopom smo izvedeli marsikaj:

- zakaj imamo v naselju tri poštarje – da  otroci niso v žlahti,

- kaj se govori v Sici,

- kako poteka delo na njivi, v štali …

- da je šel  Joc že po 4. razredu osnovne šole v vojsko …

In še marsikaj nas je do solz nasmejalo v naslednji uri.

Po obilni večerji smo zaplesali, malo pokramljali in že je Andreja začela odštevanje pred polnočjo! Šampanjci  so se pripravljali na poooookkkk! Stopili smo v 2019. Na desetine objemov in najlepših želja se je radostno izmenjevalo vsevprek  in to je bil zadosten razlog, da smo  sklenili, da naslednje silvestrovo v Dragomerju bo in to že 2. tradicionalno. Morda se nam pridruži še kakšen sosed, ki je tokrat najdaljšo noč preživel doma ...

Srečno vsem!

Inka

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi