Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Jutranja telovadba s Poskočnimi Ložani

Ob pol sedmih me zbudi budilka na telefonu. Hitro vstanem, se uredim, malo pozajtrkujem, popijem jutranjo kavo, preberem par člankov v jutranjem časopisu in z možem že sedeva v avto in se nekaj minut pred pol osmo pripeljeva v Športni park na Logu. Zbrani so že skoraj vsi, ki se zjutraj radi razgibajo.  
Točno ob pol osmih začnemo s tekom v krogu po igrišču. Seveda smo začetek vadbe prilagodili novim  covid ukrepom in se ne držimo več za roke. Miha se postavi na sredo kroga in začnemo z vadbo. Najprej delamo vaje za prste, zapestja, komolce, nadaljujemo z vajami za vrat, ramena – te najbolj pogrešam, kadar ne morem na telovadbo – zaokrožimo v pasu, s koleni, naredimo še vaje za kolke, gležnje, še za mišice stegen in meč poskrbimo.
Marko poskrbi, da v ritmu hodimo v krogu in delamo vaje za stopala in gležnje. Poskočimo v ritmu angleškega valčka in zaključimo s koraki za grški sirtaki. Nadaljuje Tatjana s svojim sklopom vaj za ravnotežje. Naredimo 10 počepov in se primemo za ušesa  (vaja proti demenci) – pravimo, da je vaja za zdravo pamet (marsikatera vaja ima že svoje ime), svoj del vaj zaključi z vajo lastovka. Nato se postavimo ob cvetlična korita ob robu igrišča in izvedemo še vaje za moč rok. Letošnje poletje so plezalci podrli že dotrajan leseni podest ob robu igrišča. Naši fantje so se odločili in velika betonska korita na koncu igrišča prekrili z lesenimi podi, tako, da te vaje spet lahko izvajamo. Vedno se postavimo še v položaj za smuk in kljub poletju malo treniramo kot
  smučarji na snegu.  Vaje zaključi Meta s svojimi dihalnimi in sprostitvenimi vajami. Vadba se konča v pol ure in ob osmih se na hitro poslovimo in že odhitimo vsak svojim obveznostim naproti.
Ob petkih smo dogovorjeni, da gremo v bližnji lokal na jutranjo kavico, kjer si izmenjamo novice in poklepetamo; za rojstne dneve pa vsakemu slavljencu tudi zapojemo in z vodo nazdravimo.
Veseli smo, da se je tovrstna vadba tako lepo uveljavila, saj vsak dan pride od 17 do 25 telovadcev in hkrati članov DU Log. Novembra bomo praznovali že četrto obletnico, kar se zbiramo na igrišču.  Upamo, da nas do konca leta ne doleti prepoved zbiranja zaradi covida, kot se nam je zgodilo v začetku letošnjega leta.

Irena L.  

Oglejte si tudi