Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Četrta številka revije Pogovori z občani

Pogovori z našimi občani so vselej zelo dragoceni. Tokrat pa še posebej, saj pričajo o nepopisno težki usodi ljudi, ki so se rodili pred 2. svetovno vojno, njihovi starši pa so bili pogosto udeleženi tudi v 1. svetovni vojni. Tako se prepletajo zgodbe danes osemdesetletnikov tudi z usodnimi dnevi vojne, ko so se njihovi očetje in sorodniki odločali za sodelovanje na nasprotnih straneh. Prav ta pričevanja približajo težke trenutke družin, surovega vojnega časa in pomanjkanja po vojni. 

Pričevanji Frančiška Rusa in Miroslava Zorca sta prava opomina, kakšno gorje prinaša vojna. Prav nasprotno življenjski poti mladega umetnika Nejca Sajeta, ki je kljub hudi preizkušnji ob izgubi ljubeče mame užil povsem drugačno, razigrano mladost, polno radovednosti in lepih trenutkov s prijatelji. Izbral si je tudi poklic, ki ga navdušuje in v katerem je nadvse uspešen.

 

Posebno velja pohvaliti zapisovalce pogovorov, ki jim je uspelo pričevalce pripraviti do tako iskrenih izpovedi, saj hkrati z njihovimi življenjskimi zgodbami veliko zvemo tudi o naših krajih – Lukovici, Dragomerju in Logu.

 

Nina Komparič

Oglejte si tudi