Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

"Ajdovke" pozimi ne spimo zimskega spanja

Društvo podeželskih žena Ajda je novembra in decembra prav tako aktivno na delavnicah in tečajih. Naše roke so željne dela, zato smo 29. novembra organizirali brezplačno delavnico z naslovom Ustvarjanje voščilnic in darilnih škatlic iz papirja s pomočjo naprav Sizzix Big Shot in Ultimate Pro. Gospa Lili Mistral iz podjetja Rayher Ljubljana je v prostorih pri Bizjaku izvedla dve delavnici. Na prvi je bilo prisotnih 8 članic, na drugi pa 11.  Članice so z navdušenjem poslušale navodila in izdelale krasne voščilnice, najbolj všeč pa so jim bile rožice iz papirja in darilne škatlice ter kuverte. Odločile smo se, da delavnico še kdaj ponovimo in skupaj izdelamo voščilnice ter zraven še poklepetamo, saj druženje in smeh ljudi pomlajujeta in dajeta novo energijo. Na tem mestu se lepo zahvaljujemo gospe Lili Mistral za izredno dobro organizirano delavnico in smisel za humor, s pomočjo katerega je članicam napletla niz navodil in spodbud za nadaljnje delo.
V soboto, 1. decembra, smo imeli v večnamenski dvorani OŠ Borovnica možnost spoznati Metko Pavšič, slepo igralko, ki je diplomirala iz socialnega dela in magistrirala na AGRFT. Metko na naš kraj vežejo drobne, a tesne nitke prijateljstva iz srednje šole, zato bi se na tem mestu v prvi vrsti zahvalila Damjani Košir, ki nam je Metko priporočila. Predstava Vinka Möderndorferja z naslovom Ničesar ne obžalujem je bila polna humorja, petja in navsezadnje ganljivih čustev. Konec koncev pa je več kot 80 gledalcev Metki namenilo tudi dolgo zveneč aplavz, kar kaže na njen izjemen talent in veličastno predstavo. Metka je s predstavo Ničesar ne obžalujem odprla praznični decembrski čas prireditev in predstav za občane. DPŽ Ajda ne obžaluje organizacije predstave in se zahvaljuje vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k promociji dogodka, še posebej hvala Slavki Jurček, Damjani Košir in Marku Žitku ter zaposlenim v Občini Borovnica in seveda vsem obiskovalcem, ki ste z obiskom predstave izkazali spoštovanje in podporo Metki Pavšič.

Pa vendar se tu naš korak ne ustavi. DPŽ Ajda organizira dogodke in tečaje za člane še naprej. Tako 8. decembra sledi kuharski tečaj Izbor prazničnih decembrskih jedi, ki jih za nas vedno zelo dobro pripravi in kuha Robert Mrzel. Ob zaključku leta pa naj naredimo še revizijo naših del, dobre ohranimo in jih nadgradimo, tiste manj dobre pa naj gredo v pozabo. Zato se na tem mestu zahvaljujem vsem članom in članicam društva, posebej tistim, ki imajo »pozlačene roke« in velikokrat brez ugovora ali izgovora pečejo ob prostovoljnih vabilih za raznorazne dogodke, predstave, razstave, srečanja, turnirje ipd. Hvala vsakemu posebej. Želim si, da ostanete »dobri kot mamin kruh« in da še naprej tako dobro sodelujemo. Blagoslovljene božične praznike in zdravja ter zadovoljstva polno leto 2019!

 

Tina Mazi, predsednica Društva podeželskih žena Ajda Borovnica

 

Oglejte si tudi