Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Sosed sosedu

Morda ste pri spomladanskem pospravljanju stanovanja, kleti ali garaže ugotovili, da se vam je nabralo kar nekaj stvari, ki jih ne uporabljate in vam samo zasedajo prostor in nabirajo prah.

To sta ugotovili tudi naši občanki Karmen iz Dragomerja in Anka z Loga in ko sta med seboj izmenjali nekaj stvari, sta ugotovili, da bi bilo za pravo praznjenje nerabljenih, a še uporabnih stvari potrebnih več uporabnikov. »Zakaj jih ne bi ponudili tudi drugim,« je padla ideja. Obrnili sta se na občino, kjer so bili takoj pripravljeni priskočiti na pomoč s tem, da odstopijo prostor in stojnice za občasen dogodek, kjer bi lahko občani stvari, ki jih ne uporabljajo, ponudili svojim sosedom. Ali bi se dogovorili za izmenjavo, poceni prodajo ali brezplačno oddajo, bi se lastniki odločili sami. Ekološko ozaveščanje prebivalcev o nujni ponovni uporabi stvari je po vsem svetu pripeljalo do novih oblik menjave blaga. Izmenjevalnice vseh vrst še uporabnih stvari, bolšji sejmi, garažne razprodaje in druge oblike medsebojne menjave se pojavljajo po vsem svetu. Zakaj se ne bi tudi naši občani priključili temu gibanju in dali stvarem možnost, da svojo uporabnost obdržijo še naprej. 

Sosedi Karmen in Anka sta dali pobudo, občina je prisluhnila in sklenili so, da bodo to poskusili izvesti enkrat mesečno, vsako drugo soboto v mesecu, na parkirišču pri vrtcu v središču naselja Dragomer. Prva lokalna izmenjevalnica bo v soboto, 8. junija, od 9.00 do 12.00. Vabljeni, dragi sosedje, da se pridružite. Premislite in če želite kaj ponuditi, se javite (Anka, 041 395 697, in Karmen, 041 360 597). Ostali pa vabljeni, da pridete in pobrskate med ponujenim. Gotovo boste našli kaj, kar boste lahko uporabili.

Oglejte si tudi