Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) v občini Log - Dragomer

Letos smo v DUDL-u sprejeli pobudo DVIG-a, da koordiniramo pripravo koledarja TVU prireditev v naši občini. Tako bomo vsem radovednim in novega znanja željnim krajanom omogočili ogled vseh prireditev, izobraževalnih, družabnih, kulturnih, informativnih, na enem mestu.
Podobno kot imajo že vsa leta to organizirano športniki ob Športfejstu. K sodelovanju smo povabili DU Log, Mah teater in, žal, nekoliko pozno Društvo prijateljev mladine, KUD Kosec in vrtec.  Pred vami je koledar TVU prireditev, ki ga bomo še dopolnjevali in vas dnevno obveščali o prireditvah, preko spletnih strani in s plakati.
In še nekaj besed o Tednu vseživljenjskega učenja (TVU). To je vseslovenska prireditev in hkrati najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji, ki letos praznuje 26 let.  Načrtovanje in izpeljava Tednov vseživljenjskega učenja potekata pod nadzorom Nacionalnega odbora za TVU, ki ga je leta 1997 imenovala Vlada Republike Slovenije in deluje pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Gre za temeljni nacionalni projekt, katerega cilj je promocija vseživljenjskega učenja in kulture učenja.
Tudi v naši občini bomo s prireditvami TVU razvijali pozitiven odnos do vseh oblik, različnih vsebin in poti učenja ter prispevali k uresničevanju načela vseživljenjskosti učenja za vse.

Inka Zdravković,  predsednica Društva upokojencev Dragomer Lukovica

Oglejte si tudi