Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Obisk mednarodne šole

Sredi aprila so osnovno šolo Horjul obiskali učenci mednarodne šole QSI International School of Ljubljana. Gre za osnovno šolo, kjer pouk poteka v angleščini, saj gre za otroke veleposlanikov in tujih predstavnikov podjetij s celega sveta. V želji, da tudi ti otroci v letih, ko bivajo in se učijo pri nas, spoznajo našo kulturo, so jim gostitelji pripravili zanimiv program.

Ob prihodu v Horjul jih je sprejel župan Janko Prebil, ki je to srečanje tudi organiziral, saj so otroci prišli tudi z namenom, da spoznajo pomen čebel v našem življenju. Po uvodnem pozdravu so skupaj zapeli nekaj angleških pesmic in zaigrali na harmoniko. Pomen spoznavanja različnih kultur je zelo pomemben, saj nam širi obzorja. Mirica Založnik Simončič, vršilka dolžnosti ravnateljice OŠ Horjul, je ob tej priložnosti dejala: "Srečevanje, spoznavanje drugačnosti, ugotavljanje podobnosti in razlik nas povezuje. Otroci se povezujejo, navezujejo stike, utrjujejo angleščino, spoznavajo različne šole, način dela, kar pa ni zanimivo le za učence, saj so tudi za učitelje vse nove informacije še kako koristne. Otroci so si skupaj ogledali čebelnjak, zasadili rastline, ki dobro medijo in bodo pomagale šolskim čebelam, da jim ne bo treba daleč, ko bodo pridelovale zaloge medu. Svoje spoznavanje čebel so nadaljevali v Polhovem Gradcu v Hiši medu Božnar. Jeseni, v novem šolskem letu, pa jim vrnemo obisk."
Profesorica angleščine Regina Zavec, ki je poskrbela, da je komunikacija med otroki dobro potekala v angleškem jeziku, je poudarila, kako pomembno je vsako srečanje s tujim jezikom in njegovo rabo, saj so pri tem obisku nekateri otroci aktivno sodelovali. "Pripravili smo jim krajši program, kjer so sodelovali učenci 7. razreda, nato pa smo jim razkazali prostore naše šole. Pogovor z učenci je ves čas potekal v angleškem jeziku. Pri čebelnjaku za šolo smo skupaj posadili različne medonosne rastline, ki so jih s seboj prinesli naši obiskovalci. Pri čebelnjaku so postavili tudi leseno čebelo. Namen obiska je bil, da se učenci iz mednarodne šole pobliže srečajo z naravo, spoznajo življenje čebel in prav tako življenje na podeželju. Veseli smo bili vabila, da se ponovno srečamo jeseni na njihovi šol v Ljubljani," je še dodala profesorica Regina Zavec. Na koncu so se na šolskem igrišču otroci iz Horjula in mednarodne šole sporazumevali že povsem sami, v univerzalnem jeziku, ki ga znajo vsi otroci sveta: v igri in nogometu.

 

Peter Kavčič

Foto: občinski arhiv

Oglejte si tudi