Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Tudi letos aktivne poletne počitnice za osnovnošolce

Občina Log - Dragomer bo v sodelovanju z lokalnimi društvi, osnovno šolo in LAS znova pripravila aktivne poletne počitnice za učence osnovne šole. Tokrat bodo te potekale v dveh terminih, takoj po koncu šole ter nato še pred začetkom novega šolskega leta. Prijave so že začeli zbirati, odziv pa je zelo dober.

Med 24. in 29. junijem bodo otroke najprej odpeljali na poletni tabor Slatna pod Poncami, kjer bodo otroci dneve preživljali na pohodih, ob športnih igrah in kopanju ter se med drugim družili ob tabornem ognju in v kinu pod zvezdami, ogledali pa naj bi si tudi športni center Planica. Tako kot lani bodo aktivne poletne počitnice v okolici osnovne šole Log - Dragomer potekale zadnji teden avgusta. Pri pripravi programa bodo sodelovala lokalna društva s področij humanitarnosti, izobraževanja, kulture, športa in zabave. Počitnice bo sofinanirala občina, del sredstev pa bodo prispevali starši otrok. 

Občina je sicer potrebo po dnevnem varstvu osnovnošolskih otrok v času letošnjih poletnih počitnic preverila z vprašalnikom. Razdelili so jih 500, nazaj so jih dobili 130 in ugotovili, da približno četrtina otrok med počitnicami potrebuje varstvo. Kot je poudaril podžupan Simon Strgar, je to precej visok odstotek, ki potrjuje, da je organizacija takšnih počitnic dobrodošla. To področje naj bi v prihodnje še bolj razvili, kar jim je deloma uspelo že letos. Lani so lahko otroci aktivno preživljali počitnice v enem terminu, letos jih bodo lahko v dveh, cilj pa je, da bi s tovrstnimi dejavnostmi pokrili vse počitniške potrebe staršev in otrok. 

V. L. 



Oglejte si tudi