Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Sodišče ugotovilo bistveno kršitev s strani občinske uprave (2.)

V februarski številki Našega časopisa je bil objavljen prispevek, v katerem sem obvestil zainteresiranega bralca o nenavadni potezi občinske uprave. Občinska uprava je namreč izdala sklep, ki je bil popolnoma drugačen, kot je bil sprejet na občinskem svetu. To je ugotovilo tudi Upravno sodišče RS v sodbi opr. št. I U 2587/2018-7, potem ko je poslušalo zvočni posnetek seje. Govorimo lahko o ponarejanju uradne listine. Pričakovali bi, da bo tisti, ki je avtor nezakonitega sklepa, prevzel odgovornost in se za dejanje opravičil. Pa se ni. Namesto tega je v svojem odgovoru z naslovom Odgovor Občine Log - Dragomer Domnu Cukjatiju navedel zgodbo, ki poleg tega, da nima neposredne povezave z zadevo, vsebuje toliko neresnic, da je treba nanje odgovoriti.

Najprej ni res, da je bila pritožba vložena prepozno. Nato tudi ni res, da občinski svet ni vedel, kako naj se formulira sklep o prepoznosti, saj se o prepoznosti sploh ni razpravljalo. Kot tretje ni res, da občinski svet ni ugodil pritožbi, ker bi bila prepozna. Kot četrto ni res, da lahko občinski svet sprejme odločitev, odločitev pa naknadno občinska uprava po svoji volji oblikuje v nek sklep in zapiše obrazložitev, o kateri svet sploh ni razpravljal in odločal. To sploh ne bi bilo zakonito, tudi če bi svet tak sklep sprejel. Tako ali tako pa ga ni. Kar je v sklep zapisala uprava, je enostavno izmišljeno, s čimer je popolnoma spremenila sklep, ki je bil z veliko večino svetnikov sprejet na seji sveta. Poleg ponarejanja gre za zlorabo zaupanja, ki ga imajo svetniki v pošteno in korektno delo občinske uprave.

Opozoriti je treba tudi, da se avtor odgovora ni podpisal, tako da ne vemo, ali ga je pripravila pravnica občinske uprave, župan sam ali z občinskimi sredstvi najeti odvetnik, ki ga je že na sejo občinskega sveta pripeljal župan. Pozivam občinsko upravo in župana, da se v prihodnje vzdržijo ponarejanja uradnih listin, saj to škoduje občini in občanom.

 

Domen Cukjati

Odgovor občine Domnu Cukjatiju 

Ponarejanje uradnih listin je dejanje, ki zahteva reakcijo vseh, ki so s tem argumentirano seznanjeni. Občinska uprava Občine Log - Dragomer nikoli ni ponarejala uradnih listin in jih tudi v nadaljevanju svojega delovanja ne bo. Znotraj besedil gospoda Cukjatija ni nikjer možno zaslediti trditve, da se je ponarejanje uradnih listin res zgodilo, vendar pa gospod Cukjati s svojevrstno argumentacijo bralca želi voditi do takšnega zaključka. Glede na izkušnje z gospodom Cukjatijem, ki je v preteklosti vložil že več sicer neuspešnih kazenskih ovadb zoper različne člane organov občine, menimo, da bo s pridobljenimi izkušnjami poiskal pravo pot in izkoristil vse možnosti, ki jih nudi pravna država, da dokaže svoje pomisleke.

Na zadnji seji Občinske sveta Občine Log - Dragomer so svetniki ponovno obravnavali pritožbo županskega kandidata Domna Cukjatija in po navodilu ustavnega sodišča, ki je nepravilen sklep odpravilo, so svetniki ponovno sprejeli sklep o zavrnitvi pritožbe županskega kandidata Domna Cukjatija. Omeniti velja tudi, da je bilo med dolgo razpravo glede vsebine novega sklepa iz vrst preostalih občinskih svetnikov jasno slišati negodovanje, češ da namesto, da bi se ukvarjali z razvojem občine, že peto ali šesto uro razpravljajo o zadevah, ki bi jih lahko proučili v veliko krajšem času ter da, kot kaže, se bodo ta mandat ukvarjali predvsem z vprašanjem, zakaj Domen Cukjati ni bil izvoljen za župana.

 

Občina Log - Dragomer

 

Oglejte si tudi