Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Nova krožna pot v Župniji Brezovica

Zahvaljujemo se vsem zaslužnim za občinsko pentljo, ki na severu povezuje tudi Občini Log - Dragomer in Brezovica. htps://www.brezovica.si/krozna-planinska-pot-pentlja/


Ta pot pa nas v Vnanjih Goricah pripelje tudi v blato,  luže in skozi skoraj nedotaknjen gozd osamelca Veliki vrh. Vse te težave pa so premagljive z medsebojnim posluhom, sodelovanjem in predvsem dobro voljo vseh nas.


Seveda pa imamo v Vnanjih Goricah še veliko lepših in prijaznejših naravnih in kulturnih zanimivosti, ki jih predstavljamo v novonastali krožni poti, ki je nadgradnja poti zdravja, izpred nekaj let.

https://www.mojaobcina.si/brezovica/novice/nov-korak-k-zdravju-tudi-v-vnanjih-goricah-na-brezovici-in-drugod.html


Tej poti zdravja so dodani še vrhovi in sedaj spominja tudi na aktualne čase, saj bi jo lahko poimenovali tudi COVID 2021 (Celovit Ogled Vnanjških Izvirnih Draguljev).


Ob tej priložnosti bi radi bolj izpostavili bogato naravno in kulturno dediščino (k)raja in k podobnim idejam spodbudili tudi vse, da tudi vi na podoben način ohranite in delite zanimivosti vaše soseščine.

Sem sodijo na primer tudi domača hišna imena. http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:DOC-4KEUMME7/?query=%27keywords%3donomastika%27&pageSize=25

Do sedaj že zbrano bo predstavljeno 63. Sosedov dan, 21.3.2021. Seveda z namenom, da se še naprej dopolnjuje in tako, kot spomin na te čase, ohrani tudi prihodnjim rodovom.


V naprej zahvala vsem sodelujočim.


Vnanje Gorice, 22.1.2021


Drago Stanovnik, v imenu ODPMD Brezovica



Oglejte si tudi