Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Debeli hrib in žaba

Spoštovani ljubitelji Debelega hriba in naše "žabe"! Verjetno ste že opazili, da se je na Debelem hribu kar nekaj spremenilo. Na vrhu nas ne pričaka več naša "žaba", ravno tako ni več klopi, kjer smo dolga leta počivali in se krepčali pred nadaljnjo potjo, ni  tudi vpisne knjige in žiga. Ker je zemljišče v privatni lasti, je lastnik želel, da vse to odstranimo, saj ob postavitvi niso bile urejene formalnosti z njim.  

Člani PD Rega Log smo pričeli z iskanjem nove lokacije, katera naj bi bila čim bliže uradnemu vrhu Debelega hriba. Veliko lastnikov posamezne parcele in njihovo iskanje kar nekaj časa ni bilo preveč uspešno. Nato pa se nam je nasmehnila sreča in gospod Jože je prijazno ponudil svoj kotiček, ki je sicer kar 550 m metrov oddaljen od dosedanje "žabe" in sicer v smeri proti Ferjanki. Vsi tisti, ki prihajate iz te smeri, ste verjetno že opazili, da se tam nahajajo klopi, nabiralnik z vpisno knjigo in žigom ter "žabina" pesem.  Ta prostor še ni dokončno urejen. Uredili ga bomo v najkrajšem možnem času.  

Kaj pa naša "žaba"? Revico so leta in prijateljevanje z otroci kar močno zdelala in je potrebna resne obnovitve. Tudi tega smo se lotili in upamo, da se nam bo kmalu pridružila. Spominja nas predvsem na naše pokojne člane, ki so se močno trudili z njeno izdelavo in pa tudi postavitvijo.  Želimo pa jo vrniti tudi otrokom, ki so jo imeli tako radi in so zaradi nje radi hodili v hrib.

O ponovni postavitvi "žabe" na novi lokaciji bomo vse  člane PD Rega tudi obvestili. Iskrena zahvala vsem, ki ste nam pomagali pri odstranitvi "žabe", klopi, nabiralnika z vpisno knjigo in žigom. Kmalu se vidimo pri obnovljeni "žabi".

Miša

Oglejte si tudi