Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Spoštovane občanke, spoštovani občani!

Ko pišem te misli imam mešane občutke. Ko se zavedam, da so pred nami resni časi, ki prinašajo temu primerno tudi odgovornost vsakega posameznika, se istočasno zavedam, da smo skupnost, ki skupaj znamo in zmoremo.

V mislih imam v prvi vrsti odnos do našega zdravja in zdravja naših najdražjih, zato ne pozabimo, da smo v zadnjih številkah Našega časopisa omenjali našo odgovorno držo, na katero smo lahko upravičeno ponosni. Ostanimo taki še naprej, saj imamo veliko razlogov, da v prihodnost zremo z optimizmom, čeravno nas na vsakem koraku želi nekdo prepričati v nasprotno.

V mislih imam tudi to, da v naših krajih že ropotajo gradbeni stroji podjetja Hidrotehnik in kooperantov, saj smo pred nekaj dnevi v imenitni družbi pomembnih gostov svečano položili temeljni kamen za težko pričakovan začetek izgradnje kanalizacijskega omrežja in čistilne naprave.

V mislih imam tudi pridobitev novih prostorov v stari šoli, kar nam daje še večje možnosti za izražanje kreativnosti v razvoju naše občine.

V mislih imam tudi to, da se izredno sistematsko in analitično skupaj lotevamo dolgotrajne oskrbe, saj bi lahko nekdo površno ugotovil, da smo na starejše v vsej borbi za napredkom kar pozabili. Brez vas, ki nam pomagate z nasveti in izkušnjami, vsega tega zagotovo ne bi zmogli, zato se vam vsem iskreno zahvaljujem in priporočam za sodelovanje tudi v prihodnje.

Nobena skrivnost ni, da si vsi želimo tudi doma za ostarele in dejavnosti dnevnega varstva starejših. Tudi na tem področju smo za naše skupno dobro poiskali poti, ki nas morebiti pripeljejo do želenega cilja.

Ob vsem naštevanju želja, potreb in realizacije pa moramo nenehno odgovorno pogledovati v denarnico in z vsebino primerno ravnati. Ravno zato pa moram posebno zahvalo izreči mojim sodelavcem, ki jim praktično ne uide skoraj nobena možnost sofinanciranja katerega od potrebnih projektov. Dalj časa se seveda še kako zavedamo, da z lastnimi investicijskimi sredstvi v višini dobrega pol milijona letno, ne moremo izvajati večmilijonskih zalogajev.

Zaradi vsega omenjenega lahko odločno in sproščeno stopamo po poti razvoja, ki smo si jo skupaj začrtali.

Želim vam, da brezskrbno preživite prihajajoče počitniške dni in povsod ravnate previdno in odgovorno, da nam ne zaukažejo ukrepov, ki bi nas v našem vsakdanu preveč omejevali.

Velja si zapomniti, da sta veselje in smeh vsaj pol zdravja.

Krepite svoje zdravje! ... bi rekla Erna.

 

Miran Stanovnik, vaš župan

 

Oglejte si tudi