Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

Pomlad

Spoštovane občanke in občani! Pomlad je tu in marsikdo je z mislimi že pri organizaciji letnega dopusta, vendar se vsi zavedamo, da je do tam še dolga pot. Pred nami so še naporni in odgovorni tedni in meseci in verjamem, da jih bomo sprejeli z resnostjo in optimizmom. Marsikdo si ogleduje posledice, ki jih je povzročil zimski čas, in razmere, ki so sledile. Tudi mi v občinski upravi načrtujemo vzdrževanje cest in infrastrukture tako, da bo učinek blagodejno vplival na naše okolje in življenje v njem.

Lotili smo se del, ki so zaradi zimskih razmer zastala, predvsem na zunanjih gradbiščih, zato spet prosim za razumevanje in strpnost. Posebej bo zahtevna organizacija obvoza zaradi del na križišču pri trgovini na Logu, kjer bo treba popolnoma zapreti dostop do magistralke. Več prometa bo zato po Molski cesti in Cesti Dolomitskega odreda. Tu se bomo vozniki dnevno srečevali z najbolj ranljivimi udeleženci v prometu, saj poteka po isti trasi tudi šolska pot. Vozniki torej pazite na otroke ter dedke in babice, ki običajno peš spremljajo svoje vnuke iz šole ali vrtca. Nekaj podobnega se dogaja že nekaj mesecev v Jordanovem kotu in Kačji vasi zaradi obnove Rimske ceste. Verjamem, da ste občanke in občani Dragomerja in Lukovice že skoraj pozabili, da so vas še leto dni nazaj na poti domov motila gradbišča na odseku Poti za Stan, Stari cesti in predelu Lukovice zaradi gradnje visoke cone za boljšo oskrbo s pitno vodo. Za razumevanje se vam še enkrat zahvaljujem.

Ob vsem naštetem pa ne moremo prezreti dejstva, da med nami živijo tudi tisti, ki imajo posebne potrebe in jim je treba zagotoviti stalni dostop. Za vse tovrstne situacije v občinski upravi ne vemo, zato vas prosimo, da nam pomagate in nas o takih primerih obvestite, da bomo zanje lahko primerno poskrbeli. Pričakujem, da bomo s skupnimi močmi in prizadevnimi izvajalci del težave znali in zmogli premostiti, saj do cilja ni več daleč. Ob vsem tem pa ponovno ugotavljamo, kako nujno potrebna je ureditev varnejše šolske poti za naše najmlajše in tudi starejše prebivalce naše občine. Dela se že nadaljujejo in vsi upamo, da bo kmalu vzpostavljena povezava od Lukovice do Jordanovega kota.

Želim vam vse dobro! 

Župan  Miran Stanovnik

Oglejte si tudi