Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Spoštovani!

Vstopili smo v obdobje leta, ko še posebej obujamo spomine na naše drage, ki so se od nas že poslovili. Ko vas srečujem okrog pokopališč, opažam, da so ne glede na časovno oddaljenost spomini na bližnje še vedno zelo živi. Menim, da je tako zelo prav. Prav je, da se spomnimo vseh, ki so ta svet že zapustili, saj so le ti povezovalna nit med preteklostjo in sedanjostjo. Tudi iz izkušenj naših prednikov se lahko veliko naučimo, če le to želimo. Spoznanja smo dolžni posredovati našim naslednikom, da bi bilo v prihodnje storjenega še več dobrega.

Menim, da je pravilno, da se ob takih razmišljanjih zavedamo dejstva, da se naše spoštovanje do pokojnih ne izraža le v številu prižganih sveč na pokopališčih, kar našo naravo še bolj obremenjuje, ampak predvsem v številu obiskov krajev, kjer se spominjamo svojih dragih in se čutimo z njimi, čeprav so odšli, še bolj povezani. Mogoče se ob takih trenutkih lahko vprašamo, kaj bi pa naš pokojni prednik s svojimi izkušnjami storil, če bi se danes znašel v naši koži pred težko življenjsko situacijo. Verjemite, da lahko žarek upanja in zadovoljstva posije tudi na nenavadnih mestih in v nepričakovanih okoliščinah.
V takih obdobjih je tudi priložnost, da se vsaj mi, starejši zazremo v prihodnost, ki nas čaka in se ji ne moremo izogniti in se ob tem vprašamo, po čem se bodo pa nas spomnili. Ali smo s svojimi potenciali res storili vse, da bi bilo že danes našim bližnjim še lepše in bodo tudi v prihodnosti lahko uživali prečudovite naravne danosti, ki nas obkrožajo? Ob takih mislih lahkotno dvignem glavo, ker vidim in občutim, kako se v naši skupnosti dviguje raven identitete in socialnega čuta za sočloveka. Iskrenega prostovoljstva je na vsakem koraku več. Posledica tega je tudi to, da prav vi s svojimi zdravimi predlogi še dodatno motivirate nas, ki smo včasih preveč obremenjeni s predpisanimi birokratskimi postopki. Verjamem, da smo skupaj na dobri in pravi poti, pa tudi to, da je ekipa občinske uprave in širše v dobri kondiciji in pripravljena na zahtevne izzive, ki so pred nami.

Vsem, ki sodelujete in povezujete, se iskreno zahvaljujem.

Vaš Miran Stanovnik, župan   

Oglejte si tudi